Află totul despre noile funcționalități Hostico și sitebuilder SitePad

 
Vezi noile funcționalități disponibile, noul sitebuilder SitePad, posibilitatea de modificare a perioadei de facturare și transferul serviciilor între cliențiHosticoblogPublicat la 07/10/2020 de Mark Dohi
SitePad & Update

Funcționalități noi în cadrul serviciilor Hostico

În vederea simplificării anumitor operațiuni, în ultima lună am dezvoltat câteva module care să vină în sprijinul clienților și anume:

Noul sitebuilder SitePad

La Hostico suntem mereu în căutarea de soluții cât mai eficiente în privința serviciilor pe care le oferim.
Din acest motiv am decis să înlocuim aplicația SiteBuilder folosită până de curând și anume TrendyTools cu una care oferă mai multe caracteristici și anume SitePad.
Una dintre caracteristicile principale ale noii aplicații este de a crea website-uri responsive, astfel creatorul site-ului asigurându-se că indiferent de dispozitivul de pe care site-ul va fi accesat acesta va fi încadrat corespunzător.
Pentru mai multe detalii privind caracteristicile SitePad puteți accesa pagina sitebuilder, de asemenea un tutorial privind utilizarea acestuia este disponibil la adresa crearea unui website în 3 pași simplii.

Schimbare perioadei facturare

Clienții pot de acum să modifice perioada de facturare pentru serviciile deținute din interiorul contului de client.
Această funcționalitate este disponibilă pentru toate serviciile oferite și anume: găzduire, domenii, VPS, ș.a.m.d. Accesarea și utilizarea acestei funcționalități este disponibilă pe pagina tutorialului modificare perioadă facturare.

Închidere cont

Pentru clienții persoane fizice, care doresc să beneficieze de dreptul de a fi uitat oferit de GDPR am implementat o modalitate de ștergere a contului și a tuturor datelor aferente acestuia deținute la Hostico din interiorul contului de client.
Deși sperăm că această funcționalitate să fie utilizată de cât mai puține persoane, cei care totuși doresc eliminarea lor completă din baza noastră de date au acum posibilitatea de a o face într-un mod mai facil.
Detalii privind utilizarea acestui modul pot fi găsite accesând ștergere cont client.

Transfer Servicii

Deoarece mutarea serviciilor dintr-un cont în altul implică un proces birocratic am decis să simplificăm procedura prin implementarea funcționalității la nivel de cont de client.
Astfel clienții care doresc să cedeze/mute serviciile deținute spre alți clienți pot de acum să o facă fără a fi nevoie de semnarea unor acorduri de cedare respectiv acceptare.
O explicație pe larg privind accesarea, utilizarea și funcționarea acestui modul poate fi găsită la adresa transfer servicii.

Deblocare IP

Datorită sistemelor de protecţie Hostico, un număr consecutiv de tentative de autentificare eşuate sunt percepute ca un posibil atac şi duc implicit la blocarea IP-ului persoanei care încearcă autentificarea.
Se întâmplă însă deseori ca aceste tentative să fie de fapt doar trecerea greşită a parolei căsuţei poştale respectiv contului cPanel, iar clientul îndreptăţit să acceseze contul este blocat.
Astfel prin această funcţionalitate clienţii care au avut ghinionul de a se bloca vor putea să îşi deblocheze IP-ul fără a mai fi nevoie de contactarea departamentului tehnic.

xCMS

Pentru cei care nu știu, xCMS este un serviciu premium oferit de Hostico pentru optimizarea și securizarea a multiple tipuri de aplicații printre care amintim WordPress, PrestaShop, Magento, Joomla.
Tariful acestui serviciu a fost modificat de la 150.00€ instalare/preluare şi 50.00€ abonament lunar la 200.00€ taxă de preluare respectiv 25.00€ abonament lunar.
Această modificare de tarif are la bază faptul că prima intervenţie este cea care presupune nivelul cel mai ridicat de muncă, ulterior mentenanţa site-ului fiind relativ mai puţin consumatoare de timp.
Pentru mai multe detalii privind acest serviciu pot fi accesate paginile xCMS respectiv termeni xCMS.

Virtualmin

Deși implementat și oferit ca variantă de panou de control gratuit relativ recent, interacțiunea cu acesta nu a fost cea la care speram din mai multe puncte de vedere tehnice.
Printre acestea puteam enumera versiuni vechi ale aplicațiilor necesare operării unui server de găzduire, lipsa actualizărilor și suportul aproape inexistent.
Toate acestea ne-au determinat să renunțăm la folosirea acestuia și să migrăm clienții existenți spre cealaltă variantă de panou gratuit Webuzo.
Oferim în continuare pe lângă panoul gratuit Webuzo și cele 2 panouri de control premium și anume cPanel și Plesk.

PayPal

Deşi implementată ca modalitate de plată pentru serviciile Hostico de peste 10 ani, PayPal nu se va mai regăsi între modalităţile de plată oferite începând cu 01.11.2020.
Decizia de renunţare la PayPal are la bază în principiu comisionul mare practicat pentru plăţile încasate, oarecum în dezacord cu tarifele scăzute pe care le oferim atât pentru înregistrarea de domenii cât şi pentru serviciile de găzduire web respectiv vps.
Contul Hostico PayPal va rămâne deschis pentru o perioadă, prin urmare clienţii care vor dori să achite în continuare folosind această metodă o vor putea face prin trimiterea directă a sumei dorite spre căsuţa poştală Hostico aferentă contului şi anume office@hostico.ro

blog

Ultimele noutăți Hostico
VPS KVM & Restructurări Servicii
VPS KVM & Restructurări Servicii

Actualizările Hostico pe luna Octombrie

Hostico aduce un nou serviciu de găzduire VPS pe tehnologia KVM

Izolare Subcontacte & Remote MySQL
Izolare Subcontacte & Remote MySQL

Funcționalități client Iulie

Dezvoltarea contului de client continuă, cu noul sistem flexibil de subcontacte și autentificarea prin Remote MySQL

Newsletter & Comasare facturi
Newsletter & Comasare facturi

Elemente de administrare cont

Noile elemente de administrare ale contului de client au fost implementate pe platforma Hostico

Hostico 5.0 & Actualizare pachete VPS
Hostico 5.0 & Actualizare pachete VPS

Actualizare website & servicii VPS

Venim în întâmpinarea utilizatorilor cu o nouă versiune îmbunătățită a site-ului și noutăți cu privire la serviciile VPS

Servicii & Funcționalități
Servicii & Funcționalități

Plată recurentă și actualizare web hosting

Află totul despre noutătile implementate în cadrul pachetelor de găzduire web, și funcționalitățile aduse contului de client Hostico

xCMS & Pago
xCMS & Pago

xCMS hosting și plata prin Pago

Află totul despre soluțiile xCMS web hosting, implementarea serviciului de plată Pago și noua aplicație de asistență online lansată de Hostico

Opțiune suplimentară SEO & SpamExperts
Opțiune suplimentară SEO & SpamExperts

Serviciu SEO & SpamExperts

Hostico implementează serviciile SEO Hosting și SpamExperts ca opțiune pentru planurile de web hosting Start, Business și Reseller.

DNSrite
DNSrite

Serviciu de interogare DNS

Află totul despre noul sistem de interogare a zonei DNS conceput de Hostico: DNSrite.com