Termeni şi Condiţii

Află termenii şi condiţiile impuse de S.C. Awesome Projects S.R.L, odată cu accesarea şi utilizarea serviciilor oferite prin intermediul website-ului Hostico.

Termeni şi Condiţii

Termeni şi Condiţii Hostico

Limite planuri de găzduire web si resursele alocate.

Contract (Înţelegere) pentru înregistrarea de domenii .ro:

Reguli pentru înregistrarea numelor de domenii şi subdomenii .ro:

S.C. Awesome Projects S.R.L. oferă prin Hostico.ro servicii de găzduire web clienţilor din România. Următorii termeni şi condiţii de utilizare sunt creaţi pentru a oferi cel mai înalt nivel de disponibilitate a serviciului.

Conţinut

Toate serviciile oferite de S.C. Awesome Projects S.R.L. vor fi folosite doar în detrimentul legal. Transmisia, stocarea sau prezentarea oricărui material în dezacord cu legile României sau Uniunii Europene este interzisă.
Aceasta include, dar nu este limitată la: material cu drept de copiere, material găsit de noi a fiameninţător sau obscen, material care periclitează siguranţa naţională sau material protejat de alte legi. Clientul acceptă să asigure şi să susţină nevinovăţia S.C. Awesome Projects S.R.L. de la orice cerinţe care ar putea surveni din cauza utilizării maliţioase a serviciilor oferite de către client.

Exemple de conţinut interzis sau link-uri care duc spre aceste pagini
 • Software pentru IRC
 • Software piratat
 • Site-uri de hacking, programe sau arhive
 • Site-uri warez
 • Site-uri pentru adulţi
 • Servere de jocuri
 • Distribuţia de fişiere audio sau orice alt material în care proprietarul contului nu deţine drepturile de autor

Toate serviciile oferite de S.C. Awesome Projects S.R.L. vor fi folosite doar în detrimentul legal. Transmisia, stocarea sau prezentarea oricărui material în dezacord cu legile României sau Uniunii Europene este interzisă. Aceasta include, dar nu este limitată la: material cu drept de copiere, material găsit de noi a fi ameninţător sau obscen, material care periclitează siguranţa naţională sau material protejat de alte legi. Clientul acceptă să asigure şi să susţină nevinovăţia S.C. Awesome Projects S.R.L. de la orice cerinţe care ar putea surveni din cauza utilizării maliţioase a serviciilor oferite de către client.

S.C. Awesome Projects S.R.L. va fi singurul care decide dacă conţinutul unui site incalcă aceste reguli. Conţinutul care nu se conformează acestor reguli va fi înlăturat de pe contul clientului fără o informare în prealabil.
Găzduirea oricăror din aceste fisiere este considerată o violare a termenilor şi condiţiilor:

IRC

Nu permitem operarea de servere IRC, Egg Drops, BNC, sau boţi IRC de pe reţeaua noastră. Fişiere cu referinţe spre IRC sau orice asemănare sunt astfel interzise. De asemenea orice program care acţionează ca şi un server de IRC sau oferă funcţionalităţi de chat care rulează procese în fundal este interzisă.

Proxiuri

Nu permitem utilizarea de servere proxy de nici un fel, fie pentru uz personal sau profesional. Fişiere cu referinţe spre servere proxy sau orice asemănare sunt interzise.

Reclame prin E-mail
 • Trimiterea de volume mari de e-mail de orice fel nu este permisă de pe conturile shared S.C. Awesome Projects S.R.L.
 • Spamarea, trimiterea de mesaje nesolicitate de pe orice server Hostico sau orice alt server localizat în reţeaua Hostico este interzisă. Hostico va fi singurul care decide ce constituie o violare a acestei reguli. Asta include de asemenea software cu opţiuni de Opt in/Opt out şi mail care în mod direct sau indirect face referinţă spre un domeniu găzduit pe servere Hostico
 • Folosirea de mailing list-uri neconfirmate. Înscrierea de adrese de mail în orice listă, fără acordul proprietarului căsuţei poştale, este interzisă. Toate listele de mail folosite de clienţii Hostico trebuie să aibă înscrierea confirmată. Mesajul care confirmă înscrierea fiecărei căsuţe poştale trebuie să fie păstrată pentru toată durata de existenţă a listei de mail. Cumpărarea/vânzarea de adrese de email de la/spre diferite terţe pârţi pentru trimiterea de mail de pe/spre orice cont găzduit Hostico sau care face referire spre orice cont Hostico este interzisă.
 • Promovarea, transmiterea sau, de altfel, facerea disponibilă a oricărui software, produs sau serviciu care este menit să încalce acest document sau orice alt document al unui ISP care include, dar nu este limitat de trimiterea de UBE (Unsolicited Bulk Email), iniţierea de pinguri, flood-uri, bombardare cu mesaje email şi atacuri de tip DDoS este interzisă.
 • Colectarea adreselor de mail sau orice altă colectare neautorizată a adreselor de mail fără notificarea în prealabil a proprietarului căsuţei poştale este interzisă.
 • Operarea unui cont în numele, cu legătură la sau revânzarea oricăror servicii către persoane sau firme listate în Registrul Spamhaus a operaţiunilor cunoscute de spam (Spamhaus Register of Known Spam Operations (ROKSO)) prin baza de date de la www.spamhaus.org este interzisă.

Servere ShoutCast

Nu permitem utilizarea serverelor Shoutcast datorită problemelor de supraîncărcare a echipamentului/reţelei.

Procese care ruleaza în Background

Dorim ca utilizatorii să solicite permisiune înaintea lansării unor procese persistente care ar putea cauza supraîncărcarea serverului.

Shell-uri PHP

Folosirea şi stocarea de shell-uri PHP sau orice altă asemănare cu aceste scripturi este interzisă.

Scanare de Porturi

Nu permitem scanarea porturilor de pe serverele şi reţeaua noastră.

Abuz de Server

Orice încercare de a submina sau provoca pagube unui server Hostico sau unui client Hostico este interzisă. Următoarele reguli includ, dar nu limitează acest fapt:

 • autentificarea pe un server sau cont pe care nu sunteţi autorizat să il accesaţi
 • accesarea unor date sau luarea oricăror acţiuni pentru a obţine servicii care nu sunt destinate utilizării dumneavoastră
 • încercarea de a testa sau scana vulnerabilităţile unui sistem, subsistem sau reţea
 • manipularea, spargerea, modificarea sau coruperea în orice fel a securităţii sau măsurilor de autentificare fără autorizare prealabilă
 • transmiterea de materiale care conţin viruşi, cai troieni, viermi, bombe de timp, cancelboţi sau orice alte rutine de programare cu intenţia de a provoca pagube, distrugeri, dereglări sau avarierea în orice fel a funcţionării unui computer sau a sistemului de operare
 • amestecarea, interceptarea sau exproprierea oricărui sistem sau informaţie
 • amestecarea cu serviciile oricărui utilizator, host sau reţea incluzând fără limitare metode de supraîncarcare "flood", "bombardare de email", "prabuşirea" oricărui sistem

Veţi fi ţinut răspunzător pentru toate acţiunile contului dumneavoastră, indiferent dacă sunt realizate de dumneavoastră sau de alţii.
Toate subreţelele S.C. Awesome Projects S.R.L. şi toate serverele dedicate S.C. Awesome Projects S.R.L. trebuie să adere la aceste reguli.

Operaţii de mentenanţă planificate şi Întreruperea Serviciilor (Downtime)

Hostico se va folosi de metodele sale tehnice şi comerciale pentru a oferi servicii funcţionale 24 de ore pe zi, 7 zile din saptamană. Clienţii iau la cunoştinţă faptul că, temporar, serviciile pot fi inaccesibile sau inoperabile din varii motive, incluzând procedurile de mentenanţă periodice sau upgrade-uri ("Operaţii de mentenanţă planificate"); sau funcţionarea necorespunzătoare a serviciilor şi cauze care nu se află sub controlul Hostico sau care nu pot fi prevăzute de către Hostico, incluzând întreruperea telecomunicaţiilor sau a liniilor de transmisie digitală, atacurile asupra reţelelor, congestionarea reţelei sau alte avarii. Hostico va înstiinţa clienţii cu cel puţin 48 ore înaintea efectuării operaţiunilor de mentenanţă şi va folosi toate mijloacele tehnice şi comerciale pentru a minimaliza aceste întreruperi, inaccesibilităţi sau inoperabilităţi ale serverelor sale. Hostico nu are nici o responsabilitate pentru întreruperile cauzate de acţiunile unui utilizator.

Returnarea banilor

Returnarea banilor se va face doar pentru lunile întregi. Din suma de returnat se va scădea preţul serviciilor oferite gratuit la înscrierea în serviciile Hostico. Tariful achitat pentru licenţa cPanel se poate returna doar dacă activarea respectiv achitarea ei a avut loc în intervalul 16 a lunii curente respectiv 14 a lunii următoare.

Orice violare a acestor termeni şi condiţii va rezulta în blocarea returnării banilor către client.

Limitarea folosirii resurselor

Lista detaliata a resurselor alocate fiecarui plan de găzduire web o gasiti accesand pagina Utilizare Resurse.
Orice cont care va consuma mai mult de 50% din procesor sau memorie poate fi suspendat fără notificare în prealabil, în vederea găsirii unei soluţii convenabile pentru client şi "Hostico" privind găzduirea în continuare a serviciilor aferente.

Găzduirea sistemelor de administrare a conţinutului (CMS) destinate comerţului online precum OScommerce, OpenCart, PrestaShop, PortalShop, ZenCart, Magento, este permisă doar în cadrul planurilor de găzduire Business şi SEO.

Streaming-ul audio/video nu este permis pe echipamentele şi reţeaua Hostico

Orice cont care utilizează conexiunea în mod excesiv poate fi suspendat fără notificare în prealabil, în vederea găsirii unei soluţii convenabile pentru client şi "Hostico" a găzduirii în continuare a serviciilor aferente.

Procese de fundal

Rularea neautorizată a proceselor de fundal poate duce la suspendarea/terminarea contului. Hostico îşi rezervă dreptul de a face aceste acţiuni la discreţia sa.

Generarea, Terminarea şi Facturarea Contului

Contul va fi facturat în ziua în care comanda este procesată, indiferent de data în care se află. Contul nu va fi facturat iar până la următoarea reinnoire a serviciului aferent.

Mandat Postal: Conturile clienţilor care decid să plătească prin mandat poştal, vor fi achitate în momentul recepţionării acestei plăţi sau a unei dovezi legate de această plată.

Suspendarea conturilor neachitate: Conturile vor fi suspendate dacă plata nu este recepţionată în 14 zile de la emiterea facturii.

Ştergerea conturilor neachitate: Conturile vor fi şterse dacă plata nu este recepţionată în 30 de zile de la emiterea facturii. Toate datele aferente contului vor fi de asemenea şterse.

Procedura de anulare: Dovezi valide pentru dovedirea proprietăţii asupra contului sunt necesare anulării/ştergerii unui cont. Asta include, dar nu este limitată la informaţia de facturare, cum ar fi: data facturării şi parola de la contul de client. Informaţia nesecurizată, cum ar fi adresa de mail de contact sau adresa de facturare, nu este acceptată ca şi o dovadă.

Backup

Este obligaţia clientului să se asigure că are backup la informaţiile sale. Hostico nu este responsabilă pentru pierderea de date cauzate de software-le terţelor părţi care nu este întreţinut de Hostico (cPanel/Plesk nu sunt asociate cu Hostico). De asemenea, Hostico nu este responsabil pentru modificări dezastruoase făcute de către administratorii conturilor în ceea ce priveşte aplicaţiile care rulează de pe acestea, aici fiind incluse atât paginile web, scripturile, bazele de date precum şi căsuţele poştale împreună cu conţinutul acestora.

Limitarea pagubelor

Recuperarea pagubelor de la Hostico nu poate să depăşească suma totală recepţionată pentru cont.

Certificat SSL Comodo Positive

Certificatul SSL se oferă gratuit pentru pachetele de găzduire din categoria : Business, SEO, Reseller şi VPS. Certificatul SSL se oferă momentan gratuit pe perioada contractuală a pachetului de găzduire cu următoarele condiţii :

 • perioada de plată selectată pentru pachetul de găzduire trebuie să fie minim anuală
 • domeniul pentru care se solicită certificatul trebuie să fie găzduit pe pachetul de găzduire care beneficiază de acest certificat respectiv pe serverele Hostico

Continuitatea acestei oferte poate fi oricând întreruptă de către Hostico. În situaţia în care această ofertă nu va mai fi disponibilă clienţii vor avea posibilitatea de a reînnoi certificatul ssl contra cost. În cazul încetării acestei oferte, certificatele SSL comandate/reînnoite pe baza ofertei vor rămâne funcţionale pe întreaga perioadă de valabilitate a acestora, urmând ca facturarea acestor certificate pentru o posibilă reînnoire să fie realizată doar în momentul expirării perioadei de valabilitate. Tipul certificatul SSL oferit gratuit va fi stabilit de către Hostico.

General

Prezentul document poate fi schimbat fără o notificare în prealabil.

Aceşti Termeni şi Condiţii reprezintă un contract între Hostico şi client.

Prin deschiderea unui cont, clientul este de acord cu cele menţionate mai sus.

Orice fapt neprezentat în acest document este deschis interpretării şi schimbării de către Hostico fără vreo notificare în prealabil.

Preţurile, excepţie făcând garanţia returnării banilor în 30 de zile, nu sunt negociabile şi nu pot fi returnate.

Garanţia returnării banilor în 30 de zile nu se aplică domeniilor şi certificatelor SSL.

Orice încălcare a acestui document poate rezulta în ştergerea contului. Hostico îşi rezervă dreptul de a şterge orice cont fără o notificare în prealabil.

Ne rezervăm dreptul de a şterge orice cont cu un preaviz de 15 zile.