Data Center Hostico

Descriere detaliată a centrului de date GTS Telecom Bucureşti, România. Data center certificat ISO 9001 şi multiple conexiuni prin fibră optică cu lăţime de bandă de 15Gbit/sec.

Data Center Hostico

Descriere Data Center

Echipamentele din Data Center sunt de ultimă generaţie şi asigură securitatea şi fiabilitatea datelor şi aplicaţiilor clienţilor. Măsurile de securitate fizică (acces pe bază de cartelă magnetică, clădire păzită permanent, alimentare independentă şi redundantă cu energie electrică, protecţie la incendii, inundaţii etc.) şi controlul permanent al condiţiilor de mediu sunt proiectate pentru a elimina orice risc la care pot fi supuse echipamentele.

DataCenterele GTS sunt conectate la inelul naţional propriu de fibră optică şi prin acesta la reţeaua GTS Central Europe şi la nodurile principale europene, Frankfurt, Viena şi Londra.

Locatie

Calea Rahovei 266-268, în Electromagnetica Business Park, Bucureşti - ROMÂNIA

Securitatea fizică

Securitatea fizică este necesară în scopul prevenirii accesului persoanelor neautorizate în DataCenter

Controlul condiţiilor de mediu

Temperatura şi umiditatea aerului din camerele de operare din DataCenter sunt controlate şi menţinute în limite normale pentru a asigura condiţii de funcţionare pentru echipamentele instalate.

 • Temperatura mediului: între 10 . 30 grade Celsius
 • Umiditatea relativă: între 30% şi 80%.

Data Centerul este dotat cu paratrăznet.

Cele 3 unităţi de aer condiţionat (HVAC) de foarte mare capacitate asigură temperatura optimă pentru funcţionarea în cele mai bune condiţii a echipamentelor colocate. Interfaţa acestora oferă control pentru temperatură şi umiditate. Aceste echipamente sunt monitorizate în permanenţă de către inginerii de sistem.

Răcirea echipamentelor se realizează de sus în jos, prin grilele montate în pardoseala super înălţată.

Sistem antiseismic

Toate rack-urile şi echipamentele sunt ancorate anti-seismic în pardoseala din beton.

Sistem antiincendiu

DataCenter-ul este echipat cu un sistem modern de detectare şi stingere a incendiilor. Reţeaua de senzori bazată pe dublă detecţie optică şi termică, asigură o alarmare precisă şi promptă. Senzorii sunt monitorizaţi central, 24/7/365. Sistemul de stingere se bazează pe gaz Inergen, o combinaţie neutră între argon, dioxid de carbon şi nitrogen. Amestecul de gaze nu afectează echipamentele instalate.

Alimentarea cu energie electrică

DataCenterul este dotat cu două unităţi UPS REILO. Alimentarea cu energie neîntreruptibilă, UPS, asigură continuitatea în cazurile în care energia furnizată de reţeaua locală nu îndeplineşte specificaţiile. UPS-urile au autonomie 80 de minute în regim de încărcare maximă a DataCenterului. Generatorul Diesel va funcţiona normal la 15 minute de la pornire.

Generatorul este plasat în exteriorul clădirii pe o platformă special amenajată.

Caracteristicile generatorului:

 • motor Turbo-Diesel
 • 648 CP
 • putere 500 KVA

Cablurile de alimentare sunt poziţionate sub podea în paturi speciale, împământate, separate de paturile pentru mediile de transmisie.

Unităţile de distribuţie a curentului electric (Power Distribution Units . PDUs), dispun de monitorizarea consumului de energie electrică şi sunt produse de American Power Conversion. Echipamentul, monitorizat prin interfaţa Web, Telnet, SNMP, SSH, dispune de 20 de porturi de distribuţie a curentului electric IEC-320-C13 şi de 4 porturi IEC-320-C19. Displayul LCD afişează nivelul de încărcare al PDU-ului.

Caracteristicile principale

 • Securizarea strictă a accesului fizic în DataCenter pe bază de card de acces şi sistem de televiziune cu circuit închis;
 • Sisteme redundante de control al mediului (temperatura, umiditatea, stingerea incendiilor);
 • Sistem dublu redundant de alimentare cu energie electrică prin UPS cu back-up şi generator propriu.

Măsurile de securitate şi control se referă la:

 • Acces în incintă doar pe bază de cartelă magnetică
 • Supraveghere prin camere video în incinta DataCenterului
 • Acces la Camera Consolelor, camera din care Clientul se poate conecta şi administra echipamentele sale în deplină confidentialitate
 • Monitorizare, pază şi întreţinere 24/7/365
 • 2 unităţi UPS de mare capacitate, pentru redundanţă
 • 2 unităţi de aer condiţionat, pentru eficienţă şi redundanţă. Răcirea echipamentelor se face şi prin grilele montate în pardoseala flotantă
 • Sistem avansat de protecţie împotriva incendiilor cu gaz Inergen
 • Senzori de temperatură şi de incendiu, monitorizaţi permanent
 • Kit antiseismic pentru asigurarea rack-urilor
 • Alimentare rack-uri din două surse de curect diferite

Accesul în DataCenterul GTS se poate face 24/7/365. De asemenea, suportul tehnic furnizat este 24 ore pe zi. Inginerii din DataCenter sunt pregătiţi să asigure suport imediat, să verifice echipamentele clientului, să restarteze serverele, să schimbe benzile magnetice de back-up, să asigure furnizarea serviciului de Remote Management.

Contact Data Center Feedback Noutăţi De ce Hostico
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează şi procesează cookie-uri pentru funcţionalitate, securitate, analiză trafic şi îmbunătăţirea uzabilităţii portalului.

detalii cookie