Reînnoirea în masă a domeniilor (Bulk renew)

Tutoriale Comercial | domeniu | reinnoite | bulk | renew
Acțiunile necesare ce trebuie urmate pentru generarea unei facturi proforme de reînnoire in masă a domeniilor
de Mark DohiVizualizări 474Actualizat acum 1 anPublicat la 15/12/2022

Introducere

Administrarea financiară a unui număr mare de domenii poate reprezenta o dificultate, datorită diferitelor date scadente pentru plata acestora. Prin procedura de reînnoire în masă a domeniilor, se poate simplifica considerabil timpul petrecut în administrarea acestora și se poate reduce riscul de a pierde un domeniu datorită neplății la timp.

Cerințe

Cel puțin două domenii active în cont

Pași

Primul pas este autentificarea în contul de client Hostico, după care accesăm secțiunea de domenii din panoul principal de administrare.

Sectiune domenii

Secțiunea nou deschisă va afișa toate domeniile din cont (atât cele active cât și inactive). Din partea superioară a meniului vom merge la Acțiuni, unde vom observa că sunt două acțiuni posibile:

1. Reînnoire - Oferă posibilitatea bifării domeniilor care se doresc a fi introduse pe o factură proformă de reînnoire
2. Reînnoire toate - La alegerea opțiunii vor fi selectate automat toate domeniile active în cont

Optiuni reinnoire domenii

Dacă dorim să filtrăm domeniile în funcție de contactele de facturare alocate pe fiecare serviciu în parte, putem merge pe secțiunea Alege contact

Alegerea subcontactului

După ce ne-am asigurat că am bifat domeniile pe care dorim să le reînnoim, finalizăm procedura prin butonul Confirmă.

Confirmare procedura reinnoire bulk

Note

  • În cazul domeniilor care prezintă subcontacte de facturare diferite față de contactul principal al contului, se vor genera facturi individuale pentru fiecare domeniu / grup de domeniu în parte cu datele aferente.
  • Reînnoirea domeniilor este posibilă doar pentru perioada maximă admisă de registrar, aceste valori fiind prezente în tabelul din pagina Termeni Domenii.
  • Reînnoirea în masă a domeniilor nu va aduce modificări asupra datelor de expirare ale domeniilor, perioadele achitate în avans fiind prelungite automat.
  • Anumite domenii de tip ccTLD (cele aparținătoare unor țări) pot avea limitări de reînnoire asupra zilelor de prelungire înainte de facturare (ex: un domeniu să nu poate fi prelungit cu 30 - 60 - 90 zile înainte de expirare), astfel dacă unul dintre domeniile inserate pe factura de reînnoire în masă intră în această categorie, veți fi contactat de către echipa de suport Hostico.

Articole Similare