0

Generarea cheilor pentru conectarea prin SSH folosind PuTTYgen pe sistemul de operare Windows

Publicat de Sebastian Szlivka la 2018-Sep-10
În acest articol vom prezenta care sunt pașii necesari pentru a genera cheile de care avem nevoie pentru a ne conecta prin SSH
Tutoriale Tehnic ssh • PuTTYgen • chei

Introducere

În cazul în care doriți sa vă conectați pe un pachet de găzduire prin SSH, va fi nevoie să folosiți o pereche de chei SSH. Cheia privată va fi încărcată de client în aplicație , iar cea publică va fi trimisă către tehnic@hostico.ro pentru configurarea accesului. Mai multe detalii despre accesul SSH și ce anume trebuie să ne trimiteți pe email, puteți găsi accesând link-ul :
https://hostico.ro/intrebari-frecvente/oferiti-acces-ssh/

Există multiple programe pe sistemul de operare Windows cu care putem să generăm perechea de chei SSH. Cea mai utilizată aplicație fiind PuTTYgen , care vine inclusă în instalarea clientului SSH Putty.

Cerințe

 • Va trebui să instalăm aplicația Putty, care poate fi accesată la următorul link:  www.chiark.greenend.org.uk/
 • Vom alege varianta potrivită pentru versiunea noastră de Windows (x32 sau x86) de la secțiunea MSI (‘Windows Installer’).  În timpul instalării se pot lăsa setările implicite.

Pași

 • Pentru generarea cheilor , vom lansa aplicația PuTTYgen. Implicit se poate găsi pe calea C:\Program Files\PuTTY\PuTTYgen.exe

Lansare aplicatie PuTTYgen

 • Ne vom asigura că în partea de jos a ferestrei avem bifată opțiunea RSA , după care vom face click pe Generate. Vom mișca aleator mouse-ul în zona din chenarul Key pâna bara de progres se umple.

Bifare RSA și generare cheie

 • După finalizare aplicația va genera cheile. În fereastra care va apărea, ne interesează următoarele câmpuri
  -Șirul de caractere din partea de sus:  Public key for pasting into OpenSSH authorized_keys file. Vom copia șirul din acest câmp și îl vom trimite către tehnic@hostico.ro în vederea configurării accesului.
  -Key Comment: Aici vom trece un comentariu legat de această cheie. De exemplu, numele serverului spre care ne conectăm.
  -Key Passphrase: O parolă pentru cheia privată. Din motive de securitate este recomandată setarea unei parole în acest câmp. Această parola va fi cerută în momentul conectării.
  -Confirm passphrase: Scriem din nou parola de mai sus.
 • Va fi nevoie să salvăm cheia privată apasând pe butonul Save private key. O vom salva intr-o locație sigură, deoarece vom avea nevoie de această cheie pentru a ne conecta.
 • Este recomandat să salvăm și cheia publică apasând pe butonul Save public key. Ulterior putem sa deschidem acest fișier cu Notepad pentru a obține din nou cheia publică, în caz că am uitat să o copiem la pasul inițial.

Obtinerea key privare și salvarea ei

 • După configurarea accesului SSH, veți primi o confirmare din partea departamentului tehnic și vă veți putea conecta folosind Putty sau orice alt client SSH, folosind datele de conectare împreuna cu cheia privată.
!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie