3

Crearea unei baze de date în panoul cPanel cu MySQL Database Wizard

Publicat de Robert Sztrastyuk la 2018-Jun-13
În acest articol explicăm pașii pentru crearea bazelor de date în panoul cPanel folosind aplicația MySQL Database Wizard
Hostico Play

Introducere

În acest tutorial vă vom prezenta pașii necesari pentru crearea bazelor de date MySQL în panoul cPanel folosind MySQL Wizard.

Cerințe

Datele de autentificare ale pachetului de găzduire.

Pași

  • Se accesează panoul de administrare cPanel, se efectuează logarea cu datele de administrare (utilizator/parolă) furnizate de către Hostico, iar după logarea reușită se merge la secțiunea Databases din care vom da click pe MySQL Database Wizard.

Sectiune Baza de date

- Ajunși acolo, vor trebui urmați câțiva pași:

1: Create A Database → completați numele bazei de date (până la maxim 54 de caractere) de după prefixul ce este automat alocat conform utilizatorului cPanel

Baza de date creată va fi de forma: prefix_numebaza

Creare baza de date

2: Create Database Users → completați numele utilizatorului pentru baza de date (până la maxim 7 caractere) de după prefixul ce este automat alocat conform utilizatorului cPanel

Tot aici completați parola pentru acest utilizator de bază de date, sau puteți genera automat o parolă securizată folosind butonul “Password generator”, parolă pe care va trebui să o copiați și să o salvați într-un loc sigur → apoi apăsați pe butonul “Create User”

Utilizatorul bazei de date creat va fi de forma: prefix_numeutilizator

Creare utilizator baza de date

Aceste trei elemente (nume bază de date, nume utilizator și parolă) le veți folosi mai departe pentru fișierul de configurare al website-ului la secțiunea de conectare a website-ului cu baza de date.

 

3: Add user to the database → aici veți selecta toate permisiunile cu opțiunea “ALL PRIVILEGES ” pe care utilizatorul le va folosi să comunice cu baza de date, în acest mod utilizatorul se va atașa automat de acea bază de date → apoi apăsați pe butonul “Next Step”.

Selectare privilegii

4: Complete the Task → am finalizat cu succes crearea unei baze de date, a utilizatorului cu parolă pentru ea și am efectuat cuplarea lor cu permisiunile aferente pentru scriere/citire informații în tabelele bazei de date.

Finalizare creare baza de date

→ Tot aici putem da click pe opțiunile:

Add another database” → pentru a crea de la început o altă bază de date folosind aceiași pași;

Add another user for your MySQL database” → pentru a adăuga un al doilea utilizator la baza de date creată anterior;

Return to MySQL Databases” → pentru a ne întoarce în secțiunea de vizualizare a bazelor de date deja create;

Return Home” → pentru a ne întoarce la pagina principală a panoului cPanel;

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie