9

Adăugarea unui domeniu de completare (domeniu addon) în cPanel

Publicat de Florin Petran la 2017-Jun-26
Cum adăugăm un domeniu de completare sau domeniu addon în cPanel?
Hostico Play

Introducere 

Acest tutorial explică pașii necesari pentru adăugarea unui domeniu de completare sau domeniu addon.

Cerințe

  • un domeniu valid
  • un cont cPanel

Pași

  • Pentru a putea adăuga un domeniu addon sau de completare ne vom autentifica în contul cPanel și vom merge la secțiunea Domenii,

Domenii de completare cPanel

iar apoi facem click pe butonul Domenii de completare care ne va duce intr-o nouă pagină unde vom putea adăuga domeniul de completare sau addon dorit.

  • În primul câmp de mai jos Nume domeniu nou vom adăuga numele domeniului de completare sau addon, în cazul nostru demo-hostico.ro.  Este suficient să completăm doar primul câmp si să facem click in pagină pentru ca să ne fie completate automat si celelate două câmpuri Subdomeniu si Rădăcina document.
  • Finalizarea acestei operațiuni se va face prin click pe butonul Adăugare domeniu, iar pe ecran va apărea confirmarea adăugării domeniului.
  • Este important ca după adăugarea domeniului de completare sau addon să modificăm și nameserverele în panoul de administrare al domeniului (ex. Rotld)  pentru ca acesta să fie funcțional.

Creare domeniu de completare

  • Vom putea modifica și manual celelate două câmpuri dacă ne dorim acest lucru.
  • cPanel va crea automat și un subdomeniu aferent domeniului de completare sau addon, iar rădăcina documentului, calea directorului asociată domeniului de completare/addon poate rămâne cea sugerată sau va putea să fie modificată în funcție de necesitatea acesteia.
  •  Dacă vom bifa prin click căsuța Creați un cont FTP asociat acestui de completare imediat sub această căsuță ne vor apărea mai multe opțiuni, câmpuri prin care vom avea posibilitatea adăugării unui cont FTP asociat noului domeniu de completare sau addon.

 

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie