0

Accesare PhpMyAdmin în panoul cPanel

Publicat de Robert Sztrastyuk la 2018-Jun-13
În acest articol descriem pașii pentru accesarea aplicației PhpMyAdmin din panoul cPanel
Hostico Play

Introducere

În acest tutorial vă vom prezenta pașii necesari pentru accesarea PhpMyAdmin în panoul cPanel.

Cerințe

Datele de autentificare ale pachetului de găzduire.

Pași

- Se accesează panoul de administrare cPanel, se efectuează autentificarea cu datele de administrare (utilizator/parolă) furnizate de către Hostico, iar după autentificarea reușită se merge la secțiunea Databases din care vom da click pe PhpMyAdmin.

phpMyAdmin  Databases cPanel

- Se va deschide interfața aplicației într-o pagină nouă în care vor exista diverse opțiuni pentru editare, modificare tabele, import/export, etc.

Bara de meniu phaMyAdmin

În partea stangă vor fi afișate bazele de date din cont. Efectuând click pe numele uneia dintre ele se vor afișa tabelele acesteia și de asemenea opțiunile pe partea de mijloc sus, opțiuni care pot fi folosite pe acea baza de date selectată.

Afisare baza de date phpMyAdmin

Pe lângă bazele de date aferente contului de găzduire, este posibil să mai existe și o bază de date standard, creată automat de sistem (information_schema) care aparține sistemului și pe care vă rugăm să nu o modificați/editați pentru păstrarea bunei functionalități a contului de găzduire.

În funcție de ceea ce veți avea de lucrat pe bazele de date și pe tabelele acestora, vă recomandăm să acordați mare atenție editării acestora, deoarece orice modificare incorectă sau incompatibilă va afecta în mod direct și de obicei instant website-ul care folosește acea bază de date.

Cele mai utilizate opțiuni din PhpMyAdmin pentru baza de date sunt cele de Export și Import.

Opțiunea de export va face o comprimare către un fișier cu extensia .sql a întregii baze de date pe care ați selectat-o în partea dreaptă a paginii, fișier pe care il veți putea salva local în calculator.

Exportarea bazei de date format .sql

Opțiunea de import va fi folosită (după ce s-a efectuat un drop al actualelor tabele) pentru a importa fișierul .sql al bazei de date care a fost exportată anterior fie din același cont, sau de pe o altă găzduire, ținând cont că bazele de date conțin cea mai mare parte a informației despre website.

Importarea baza de date local

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie