Actualizare PHP și implementarea HTTP/2

 
Află ultimele modificări și îmbunătățiriaduse de echipa tehnică Hostico în luna iunie.HosticoblogPublicat la 07/06/2017 de Cristian Pop
Actualizare PHP

PHP 7.1

Ultima versiune PHP este disponibilă clienților Hostico atât pentru conturile de găzduire shared cât și pentru serverele VPS. PHP 7.1 poate fi activat prin intermediul plugin-urilor "Select PHP Version" pentru conturile de găzduire web cPanel, respectiv plugin-ul "PHP Version" pe serverele VPS cu cPanel. Clienții cu panoul de control Webuzo sunt nevoiți să ne contacteze în cazul în care doresc instalarea acestei versiuni pentru aplicațiile pe care le rulează.

HTTP/2

Hostico este locul în care sunt prezentate inovațiile în materie de servicii web, de această dată fiind implementat pentru folosire protocolul HTTP/2. Acesta este o îmbunătățire față de protocolul HTTP/1.1 folosit implicit în materie de transfer date web de peste un deceniu. Diferențele majore HTTP/2 față de HTTP/1.1 sunt :

  • este binar și nu textual
  • complet multiplex
  • comprimă header-ele pentru reducerea timpiilor generali de încărcare


Aceste aspecte permit ca HTTP/2 să transmită informațiile într-un mod mai compact, mai puțin predispus erorilor și cel mai important simultan pe aceeași conexiune nefiind necesară deschiderea a zeci de conexiuni către serverul web din partea browser-ului. Beneficiile protocolului HTTP/2 au un efect direct asupra vitezei de încărcare a site-urilor web, timpul necesar încărcării website-urilor care rulează pe HTTP/2 fiind mai mic față de cele care rulează pe HTTP/1.1.


Pentru a putea folosi HTTP/2 pe partea de browser este însă nevoie ca site-ul să fie accesat prin variantă securizată (HTTPS) ceea ce înseamnă că acesta trebuie să aibă instalat un certificat valid de securitate iar site-ul să fie configurat pentru a funcționa pe conexiunea HTTPS. Conform ofertei Hostico, toți clienții, indiferent de pachetul de găzduire ales beneficiază de un certificat de securitate gratuit.
Astfel că pe lângă îmbunătățirea securității website-ului, posibilitatea de utilizare a HTTP/2 și îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului este un motiv în plus pentru punerea în folosință a certificatului SSL și migrarea site-ului pe variantă securizată. Prin implementarea acestui protocol, serviciile de hosting oferite de Hostico au primit un nou impuls în ceea ce privește performanța.

blog

Ultimele noutăți Hostico
Protecția Datelor
Protecția Datelor

Protecția Datelor cu caracter personal

Află totul despre noua politică Hostico de protecție a datelor private.

Tutoriale Hostico
Tutoriale Hostico

Am lansat un nou sistem de tutoriale

Află totul despre noul sistem de tutoriale Hostico.

Hosting Studenți
Hosting Studenți

Cupon promoțional Student

Citește despre reducerile oferite studențiilor.

Hosting Românesc
Hosting Românesc

Cupon promoțional Hosting Românesc

Citește despre beneficiile găzduirii în România.

Hosting Startup
Hosting Startup

Cupon promoțional Startup

Află modul în care Hostico sprijină antreprenorii.

Modificare Pachete
Modificare Pachete

Actualizare ofertă de găzduire

Află detalii despre ultimele modificări asupra pachetelor de găzduire web Hostico.

SSL Gratuit V2
SSL Gratuit V2

Certificate SSL Gratuite

Află ultimele modificări și îmbunătățiri aduse de echipa tehnică Hostico în luna august.

SSL Gratuit
SSL Gratuit

Certificate SSL Gratuite

Află ultimele modificări și îmbunătățiri aduse de echipa tehnică Hostico în luna aprilie.