Site-ul Hostico a fost reproiectat!

 
Ne face plăcere să vă prezentăm noul site Hostico, varianta 5.0, îmbunătățirile aduse acestuia și îmbunătățirile aduse serviciilor de web hosting în ultima perioadă. Accesați acest articol pentru a ne spune părerea dumneavoastră.HosticoblogPublicat la 21/02/2014 de Damian Enache
Hostico Reproiectat

Cum a început

Acum 6 luni, când am început să ne gândim la reproiectarea web site-ului Hostico, am decis să discutăm cu o parte din clienții noștri și să reanalizăm toate feedback-urile primite într-o încercare de a identifica ce este important pentru dumneavoastră și a îmbunătăți aceste aspecte.

Factori decisivi

În urma acestui proces ne-am reconfirmat faptul că asistența tehnică, disponibilitatea serviciilor, viteza aplicațiilor și timpul de răspuns sunt factorii principali pentru care am fost aleși ca furnizor de servicii web.
Am efectuat o medie generală pe baza a 167 de 'review' venite din partea dumneavoastră, în urma carora a reieșit următorul punctaj:

  • Punctaj General: 9.748 din 10
  • Asistența Tehnică: 9.838 din 10
  • Disponibilitate: 9.724 din 10
  • Timp Răspuns: 9.766 din 10
  • Performanță: 9.664 din 10

Audit Hardware

Toate conturile sunt găzduite pe servere rackmount 1U sau 2U, cu două procesoare Intel Xeon Nehalem sau Westmere (x16-x24 core/threshold-uri), totalizând pană la ~70.000MHz pentru un singur server. Memorie între 16 și128GB, EEC DDR III, 1333-1600MHz. Conectivitate de 2GB/s, protecție DDoS prin ArborNet de 8GB/s și un centru de date cu conectivitate de 15GB/s.

Singura componentă mecanică existentă pe servere erau Array-urile Raid 10 prin HDD SATA III sau SAS. Deși configurația RAID 1+0 (4xHDD/Server) oferă redundanță (informația fiind scrisă pe multiple HDD-uri simultan face imposibilă pierderea datelor în momentul unei defecțiuni) și viteză (citirea și scrierea datelor făcându-se pe multiple HDD-uri simultan) am identificat în anumite momente întarzieri datorate query-urilor MySql neoptimizate asupra bazelor de date cu dimensiuni ridicate.

Soluție

Ca rezolvare pentru această problemă am decis să adugăm un Array RAID SSD (Solid-State Drive) suplimentar dedicat bazelor de date MySql pe toate serverele de găzduire web. Efectele au fost conform așteptărilor, viteza de procesare a informației a crescut considerabil și au fost eliminate perioadele de întarziere cauzate de query-urile neoptimizate.

Audit Software

Am ales inițial suPHP ca 'handler' PHP din motive de securitate și pentru că oferă posibilitatea fiecărui client de a deține directive PHP personale. Eram conștienți, în momentul implementării, că timpul de răspuns și consumul de resurse cauzat de suPHP în comparație cu FastCGI sunt mult mai ridicate.

Soluție

Soluția pentru a reduce timpul de răspuns pentru PHP, a fost să scriem o aplicație care să adauge automat pentru fiecare cont generat un fișier privat de directive PHP, astfel oferindu-ne posibilitatea de a face trecerea la FastCGI, totodată reducând timpul de răspuns al site-urilor. De asemenea am activat eAccelerator (optimizator și accelerator de PHP) pe noul Array RAID SSD. Efectele au fost surprinzătoare, timpul de procesare al conexiunilor HTTPD și răspunsul web site-urilor a scăzut sesizabil.

De ce 'Flat Design

Am ales 'design-ul plat' pentru că apreciem estetica prietenoasă și simplitatea ușor forțată a conceptului, simplitatea ce obligă evidențierea informației în funcție de importanță, fară să fie necesară exagerarea componentelor pentru a le face să iasă în evidență.

Procesul De Reproiectare

Reproiectarea a fost facută integral 'in-house' și a avut o durată de aproximativ 3 luni, perioadă în care am trecut prin multiple variante de design. Rezultatul este:

  • 10.442 de linii de cod CSS
  • 4.761 de linii de cod PHP/HTML
  • 1.371 de linii de cod JQuery
  • 229 de imagini și poze

Am decis de la început să renunțăm integral la web site-ul și aplicațiile existente și să începem cu o foaie albă. Acest lucru ne-a permis să proiectăm un site modern și flexibil, optimizat pentru dispozitivele mobile și browser-ele comune.

Ce urmează

Web site-ul este conceput integral pe bază de variabile, asta ne permite ca pe viitor să adăugăm suport pentru multiple limbi și diferite teme. De asemenea dorim să rescriem integral 'Knowledge Base'-ul și să adaugăm o secțiune de sugestii dedicată clienților Hostico.

Dorim să mulțumim clienților noștri pentru feedback-ul acordat și pentru că ne sunt alaturi!

blog

Ultimele noutăți Hostico
Promoțiile lunii noiembrie
Promoțiile lunii noiembrie

Cupoane promoționale noiembrie

Vezi lista completă de cupoane promoționale disponibile in luna noiembrie si reducerea oferită

Promoțiile lunii octombrie
Promoțiile lunii octombrie

Cupoane promoționale octombrie

Vezi lista completă de cupoane promoționale disponibile in luna octombrie si reducerea oferită

Noile Resurse VPS/RS
Noile Resurse VPS/RS

Actualizare resurse

Vezi noile resurse alocate planurilor server VPS/Reseller Gazduire Web

Promoțiile lunii august
Promoțiile lunii august

Cupoane promoționale august

Vezi lista completă de cupoane promoționale disponibile in luna august si reducerea oferită

Promoții Domenii
Promoții Domenii

Cupoane promoționale domenii

Vezi lista completă de cupoane promoționale pentru înregistrare domenii, reducerea oferită și extensiile de domenii disponibile în promoția actuală.

Protecție DDoS
Protecție DDoS

Mitigare atacuri DDoS

Despre sistemul de protecție ArborNet Protector disponibil clienților Hostico, modul de mitigare a atacurilor și o descriere a atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service-DDoS).