Noi modificări aduse panourilor de control oferite în cadrul pachetelor VPS

 
Află detalii despre ultimele modificări asupra licențelor cPanel, Plesk, VirtualminHosticoblogPublicat la 06/08/2019 de Mark Dohi
cPanel, Plesk...

cPanel


cPanel, unul dintre cele mai răspândite și folosite panouri de control în industria web hosting-ului va fi supus unor modificări majore în structura de licențiere respectiv tarifare.
Conform acestora, modificarea de preț vine ca urmare a adaptării la piața actuală de hosting, urmând modelul mai multor panouri de control ale căror structură de licențiere se realizează în funcție de numărul de conturi/domenii aflate pe serverul licențiat.
Noutatea tarifării cPanel o reprezintă însă taxarea fiecărui cont de găzduire de sine stătător după contul cu numărul 100 aflat pe serverul licențiat. Aceasta va duce automat la creșterea costului suportat de furnizor pentru fiecare pachet de găzduire vândut.
Această structură de tarifare va intra în vigoare în luna septembrie.


La nivel de server partajat, transferul costului adițional către clienți depinde în totalitate de furnizorul de găzduire. Noi, la Hostico, vom menține tarifele pachetelor de găzduire partajate (Personal, Business, SEO, Reseller) la nivelul actual și vom căuta soluții pentru a nu transfera acest cost suplimentar către clienți. La nivel de server virtual modificarea tarifului licenței va afecta însă în mod direct clienții deoarece costul licenței este suportat integral de către aceștia.


Noua structură de licențiere cPanel stabilește prețul licenței în funcție de numărul conturilor de găzduire aflate pe server. Prin urmare, vom avea următoarele tipuri de licențe/tarife:

Licență
Număr Conturi
Tarif
cPanel Solo
1
8.99€
cPanel Admin Cloud
5
13.99€
cPanel Pro Cloud
30
18.99€
cPanel Premier Cloud
100
33.99€
cPanel Premier Cloud Bulk
100+
33.99€ + 0.20€/cont

 

Numărul de conturi reprezintă numărul maxim de conturi care pot fi create pe un server. Nu este limitat însă numărul de domenii care pot fi adăugate pe un cont fie ca domenii adiționale sau parcate. Cuvântul Cloud din denumirea licenței face referire la faptul că licența este disponibilă doar pentru VPS-uri.


Plesk


În vederea diversificării paletei de oferte software respectiv servicii, în ultima perioadă am implementat pe lângă diverse servicii și panoul de control Plesk ca alternativă la cPanel. Panoul a fost implementat ca alternativă pentru cPanel atât din punct de vedere al interfeței cât și al costurilor.
Panoul de control Plesk are o structură de licențiere asemănătoare însă aceasta se referă la numărul domeniilor care pot fi găzduite pe un server indiferent de tipul acestora.
Structura de licențiere și tariferele aferente pentru panoul Plesk sunt:

Licență
Număr Conturi
Tarif
Plesk Web Admin
10
7.99€
Plesk Web Pro
30
10.99€
Plesk Web Host
Nelimitat
18.99€

 

Virtualmin

În aceeași idee ca și Plesk, anunțăm și introducerea panoului Virtualmin ca alternativă cPanel respectiv Plesk. Acesta poate fi obținut și în mod gratuit având însă funcționalități limitate, adică un singur cont de găzduire care poate fi folosit de către utilizator. Nu este limitat însă numărul de domenii care pot fi găzduite pe acest cont. Virtualmin oferă de asemenea și variante plătite de licențiere care nu implică limitări în numărul de conturi care pot fi folosite și/sau statisticile serverului.
În cazul în care se dorește utilizarea Virtualmin fără limitări de funcționalitate, poate fi achiziționată o licență. Structura de licențiere/tarifare este similară cu cea a panoului Plesk - limitare aplicându-se pe numărul de domenii care pot fi găzduite pe server.

Licență
Număr Conturi
Tarif
Gratuit/Domenii Nelimitate
1
-
10 Domenii
10
8.99€
50 Domenii
50
11.99€
100 Domenii
100
15.99€
250 Domenii
250
18.99€
Nelimitat
Nelimitat
24.99€

 

General

Indiferent de panoul de control ales, în cazul VPS-urilor administrate de Hostico, serviciu care este oferit in mod gratuit - instalarea, configurarea, optimizarea, securizarea și actualizarea panourilor de control și a serviciilor aferente va fi efectuată de Hostico.
Interfețele panourilor sunt bineînțeles diferite însă funcționalitatea de bază este aceeași pentru fiecare dintre ele (adăugare/ștergere domenii, căsuțe poștale, etc).
În cazul în care se dorește schimbarea panoului de control, echipa tehnică Hostico se va ocupa de migrarea datelor între panourile aflate în discuție.

blog

Ultimele noutăți Hostico
Servicii & Funcționalități
Servicii & Funcționalități

Plată recurentă și actualizare web hosting

Află totul despre noutătile implementate în cadrul pachetelor de găzduire web, și funcționalitățile aduse contului de client Hostico

SitePad & Update
SitePad & Update

SitePad și noi funcționalități

Vezi noile funcționalități disponibile, noul sitebuilder SitePad, posibilitatea de modificare a perioadei de facturare și transferul serviciilor între clienți

xCMS & Pago
xCMS & Pago

xCMS hosting și plata prin Pago

Află totul despre soluțiile xCMS web hosting, implementarea serviciului de plată Pago și noua aplicație de asistență online lansată de Hostico

Opțiune suplimentară SEO & SpamExperts
Opțiune suplimentară SEO & SpamExperts

Serviciu SEO & SpamExperts

Hostico implementează serviciile SEO Hosting și SpamExperts ca opțiune pentru planurile de web hosting Start, Business și Reseller.

DNSrite
DNSrite

Serviciu de interogare DNS

Află totul despre noul sistem de interogare a zonei DNS conceput de Hostico: DNSrite.com

Transfer Site
Transfer Site

Program de transfer Website

Află totul despre noul program Hostico: Transfer Site.

BackUp & PostgreSQL
BackUp & PostgreSQL

BackUP incremental și servicul PostgreSQL

Află totul despre noul sistem de BackUp și servicul PostgreSQL oferit de Hostico.

Funcționalități Client
Funcționalități Client

Funcționalități ale contului de client

Noile funcționalități disponibile cliențiilor Hostico, notificări SMS, modificări proforme, autentificare din e-mail.