Site-uri româneşti, hosting românesc

Bogdan Jitaru

Site-uri româneşti, hosting românesc

Un număr mare de site-uri care au ca ţintă publicul din România sunt găzduite la furnizori externi pe servere aflate în afara ţării. Proprietarii acestor site-uri au ales această variantă din cauza ofertelor externe mai generoase şi în unele cazuri probabil datorită profesionalismului ridicat oferit de furnizorii externi. Programul "Site-uri româneşti pe Hosting românesc" doreşte să convingă proprietarii acestor site-uri să le aducă în România. Industria web naţională a crescut considerabil atât cantitativ cât şi calitativ astfel încât pot fi găsite cu uşurinţă societăţi care oferă pachete generoase şi suport profesional la acelaşi nivel cu societăţile externe precum şi superior acestora. Programul nostru este valabil pentru toate site-urile găzduite în afara ţării. Site-urilor respectiv activităţilor care au ca public ţintă România le recomandăm servicii de găzduire naţionale, servicii de găzduire oferite de Hostico. Considerăm că profesionalismul practicat la Hostico poate rivaliza orice furnizor extern , dovadă fiind cele peste 200 de păreri pozitive la adresa serviciilor oferite , comentarii disponibile la secțiunea feedback.

Pentru a veni în sprijinul cliențiilor care doresc să migreze serviciile pe plan naţional, Hostico vine cu următoarele reduceri respectiv beneficii :

În cazul în care perioada de găzduire achitată la furnizorul extern nu a expirat, Hostico va compensa perioada rămasă achitată prin prelungirea perioadei de găzduire achiziţionate cu perioada de găzduire rămasă achitată la furnizorul extern în limita a 12 luni. Pentru pachetele de găzduire achiziţionate pe o perioadă de 3 sau 6 luni compensarea va fi oferită pentru jumătate din perioada rămasă achitată la furnizorul extern în limita a 6 luni. Pentru pachetele de găzduire achiziţionate pe minim 12 luni compensarea va fi oferită pentru toată perioada rămasă achitată la furnizorul extern în limita a 12 luni.

În cazul în care perioada de găzduire achitată la furnizorul extern a expirat/expiră in maxim o lună, în funcţie de perioada de găzduire aleasă la Hostico clienţii pot beneficia de 25% respectiv 50% reducere din valoarea pachetului de găzduire folosind codurile promoţionale aferente acestui program.

Cele două opţiuni nu pot fi folosite împreună. Se va acorda fie reducere la achiziţionarea pachetului de găzduire fie perioadă de compensare.

Beneficiile găzduirii site-ului în România :

 • localizarea IP-ului. Motoarele de căutare identifică locaţia IP-ului, observă că e în România iar acest lucru ajută la o mai bună poziţionare în cadrul acestora
 • timpul de răspuns scăzut. Fiind vorba de reţele naţionale atât pentru accesare cât şi pentru descărcare timpul de conectare respectiv obţinere răspuns de la serverul găzduit va fi mult mai mic faţă de un server aflat în afara ţării
 • asistenţă tehnică şi comercială oferită în limba română
 • posibilitatea decontării unor taxe respectiv impozite

Hostico vede această relocalizare a site-urilor pe servere localizate în România ca o mişcare reciproc avantajoasă şi benefică nu doar pentru cei implicaţi în mod direct ci şi pentru industria web românească în general.

Condiţii

 • programul este disponibil tuturor site-urilor găzduite în afara României
 • factură pentru serviciul de găzduire achitat în afara ţării trimisă pe office@hostico.ro
 • pachetele de găzduire achiziţionate pe 3 sau 6 luni vor beneficia de 25% reducere iar cele achiziţionate pe minim 12 luni de 50% reducere
 • activitatea site-ului trebuie să se încadreze în Termenii şi Condițiile de utilizare Hostico
 • programul nu se aplică retroactiv
 • acest program nu poate fi corelat cu un alt program Hostico
 • reducerea se oferă doar la prima perioadă achiziţionată
 • reducerea se referă doar la pachetele de găzduire şi serverele private Hostico
 • serviciile/produsele oferite gratuit în pachetul de găzduire achiziţionat nu sunt afectate de acest program

În momentul efectuării comenzii pentru a beneficia de reducere va rugăm să trimiteți un e-mail cerere la office@hostico.ro cu subiectulul Romania, e-mail-ul să includa numele de domeniu ce urmează să fie găzduit.

Dacă doriți să beneficiați de compensarea perioadei achitate la furnizorul extern nu trebuie să folosiţi cupoanele ci vă rugăm ca imediat după finalizarea comenzii să trimiteți o copie a ultimei facturi achitate la furnizorul extern pe adresa office@hostico.ro cu subiectul "Hosting România" în vederea stabilirii validității comenzii dumneavoastră și calcularea perioadei compensatorii.

În cazul în care starea sau locaţia domeniului aferent găzduirii comandate nu poate fi determinat este posibil să fie solicitate documente adiţionale.

Comentarii

Publicat la 06-Septembrie-2017

Protecţia Datelor

Publicat la 20-Iunie-2018Află totul despre noua politică Hostico de protecţie a datelor private.

Citeşte
20
iun
Promoţii Domenii
22
ian
Tutoriale Hostico

Tutoriale Hostico

Publicat la 22-Ianuarie-2018Află totul despre noul sistem de tutoriale Hostico.

Citeşte

Hosting Startup

Publicat la 06-Septembrie-2017Află modul în care Hostico sprijină antreprenorii.

Citeşte
06
sep
Promoţii Domenii
06
sep
Hosting romania

Hosting Românesc

Publicat la 06-Septembrie-2017Citeşte despre beneficiile găzduirii în România.

Citeşte

Hosting StudenĊ£i

Publicat la 06-Septembrie-2017Citeşte despre reducerile oferite studenĊ£iilor.

Citeşte
06
sep
Promoţii Domenii
07
iun
Update august

Update iunie

Publicat la 07-Iunie-2017Află ultimele modificări şi îmbunătăţiriaduse de echipa tehnică Hostico în luna iunie.

Citeşte

Modificare Pachete

Publicat la 28-Martie-2017Află detalii despre ultimele modificări asupra pachetelor de găzduire web Hostico.

Citeşte
28
mar
Promoţii Domenii
10
aug
Update august

Update august

Publicat la 10-August-2016Află ultimele modificări şi îmbunătăţiriaduse de echipa tehnică Hostico în luna august.

Citeşte

Update Aprilie

Publicat la 24-Aprilie-2016Află ultimele modificări şi îmbunătăţiri aduse de echipa tehnică Hostico în luna aprilie.

Citeşte
24
apr
Promoţii Domenii
04
feb
Update februarie

Update februarie

Publicat la 4-Februarie-2016Află ultimele modificări şi îmbunătăţiriaduse de echipa tehnică Hostico în luna februarie.

Citeşte

Update Decembrie

Publicat la 24-Decembrie-2015Află ultimele modificări şi îmbunătăţiri aduse de echipa tehnică Hostico în luna decembrie.

Citeşte
24
dec
Promoţii Domenii
28
oct
Update octombrie

Update octombrie

Publicat la 28-Octombrie-2015Află ultimele modificări şi îmbunătăţiri aduse de echipa tehnică Hostico asupra produselor oferite.

Citeşte

Noua ofertă VPS SSD

Publicat la 20-Martie-2015Vezi noua ofertă de servere virtuale private cu dispozitive de stocare SSD

Citeşte
20
mar
Promoţii Domenii
10
mar
Promotiile lunii martie

Promoţiile lunii martie

Publicat la 10-Martie-2015Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna martie si reducerea oferită

Citeşte

Promoţiile lunii noiembrie

Publicat la 14-Noiembrie-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna noiembrie si reducerea oferită

Citeşte
14
nov
Promoţii Domenii
03
oct
Noile resurse VPS / RS

Noile Resurse VPS/RS

Publicat la 03-Octombrie-2014Vezi noile resurse alocate planurilor server VPS/Reseller Gazduire Web

Citeşte

Promoţiile lunii octombrie

Publicat la 03-Octombrie-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna octombrie si reducerea oferită

Citeşte
03
oct
Promoţii Domenii
Promoţiile lunii august

Promoţiile lunii august

Publicat la 12-August-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna august si reducerea oferită

Citeşte

Promoţii Domenii

Publicat la 14-Martie-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale pentru înregistrare domenii, reducerea oferită şi extensiile de domenii disponibile în promoţia actuală.

Citeşte
14
mar
Promoţii Domenii
02
oct
VPS SSD

VPS SSD

Publicat la 20-Martie-2015Vezi noua ofertă Hostico pentru servere virtuale private sub dispozitive de stocare SSD, noduri ultra-performante şi panou gratuit de administrare al serverului VPS. Preţul pentru un server virtual privat SSD începe de la 19.99€.

Citeşte

Hostico Reproiectat

Publicat la 21-Februarie-2014Ne face plăcere să vă prezentăm noul site Hostico, varianta 5.0, îmbunătăţirile aduse acestuia şi îmbunătăţirile aduse serviciilor de web hosting în ultima perioadă. Accesaţi acest articol pentru a ne spune părerea dumneavoastră.

Citeşte
21
feb
Hostico Reproiectat
24
apr
Afiliere Hostico

Afiliere Hostico

Publicat la 24-Aprilie-2013Află totul despre noul sistem de afiliere lansat, sistem disponibil tuturor clienţilor noştri, ce vă permite să beneficiaţi de venituri suplimentare pentru fiecare client recomandat. De asemenea vă oferim 10€ cadou, odată ce deveniţi afiliat.

Citeşte

Backup Automat

Publicat la 13-Septembrie-2012Pentru o mai bună protecţie a datelor, Hostico oferă gratuit pentru toate planurile de găzduire web şi servere VPS OpenVZ noul sistem de backup automat, remote, incremental, prin R1Soft. Backup-ul este disponibil direct din panoul cPanel.

Citeşte
13
sep
Backup Automat
10
feb
Protecţie DDos

Protecţie DDos

Publicat la 10-Februarie-2011Despre sistemul de protecţie ArborNet Protector disponibil clienţilor Hostico, modul de mitigare a atacurilor şi o descriere a atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service-DDoS).

Citeşte