Utilizare Resurse Hostico

Utilizare Resurse

 

în cadrul pachetelor de găzduire

Conținut

I. Descriere
II. Resurse Alocate
III. Scop
IV. Impunerea restricțiilor
V. Restricții
VI. Suspendări ale conturilor
VII. Întrebări
VIII. Upgrading Vs. Rezolvarea problemei
IX. IP Dedicat vs IP Partajat

I. Descriere

În încercarea noastră de a preveni suprasolicitări ce pot afecta negativ timpul de răspuns al website-urilor am configurat limite de resurse specifice fiecărui plan de găzduire web shared. Implicațiile acestei politici de utilizare a resurselor se răsfrâng asupra marilor consumatori de resurse împiedicând suprasolicitarea serverelor de către aceștia. De notat că abuzul de server nu este limitat doar la trecerea peste limitele impuse ci determinarea abuzului este la discreția Hostico. Politica de utilizare este aplicată conturilor de găzduire web shared și reseller web.

II. Resurse Alocate

Resursele conturilor de găzduire aflate pe un cont de reseller sunt echivalente cu resursele Default.

Plan
CPU
PHpMem
MySQL
pMem
I/O
nProc
EP
IOPS
Start
100%
1024MB
15
1024MB
5MB/s
50
25
1024
Business
200%
1024MB
15
2048MB
10MB/s
100
50
1024
Reseller
200%
1024MB
15
2048MB
10MB/s
100
50
1024
Default
150%
1024MB
15
1536MB
8MB/s
70
35
1024
FREE
150%
1024MB
15
1536MB
8MB/s
70
35
1024
Legendă
 • CPU - Procentaj disponibil per nucleu
 • PHpMem - Memorie PHP alocată
 • MySQL - Conexiuni MySQL maxime/utilizator
 • pMem - Memorie Fizică
 • I/O - Viteză scriere/citire SSD
 • nProc - Număr maxim procese simultane
 • Ep - Conexiuni concurente
 • IOPS - Operațiuni de citire/scriere SSD/secundă
Utilizare CPU

Fie că pagina web este statică sau dinamică, procesorul serverului este folosit pentru a obține și afișa pagina respectivă vizitatorilor acesteia. Când o pagină web este creată automat de către un script, nivelul de utilizare al procesorului crește, deoarece acesta trebuie să construiască întreaga pagină. Trebuie să încarce template-ul, să obțină datele specifice acelei pagini din baza de date, să execute plugin-urile sau modulele instalate și în cele din urmă să asambleze pagina pentru afișare.
Deoarece timpul procesorului este o resursă finită împărțită de către toate conturile pe un server, dacă oricare dintre acele conturi folosește în mod excesiv procesorul, celelalte site-uri de pe acel server nu vor avea posibilitatea de afișare într-un timp relativ scurt părând că se încarcă greu, chiar sacadat, astfel că monitorizăm nivelul de resurse CPU utilizat de conturile shared pentru a preveni probleme care pot fi cauzate de către utilizarea excesivă a procesorului de un singur cont.

Utilizare RAM

RAM-ul este locul în care scripturile și datele sunt stocate în momentul executării acestora. Nivelul maxim de RAM pe care un server îl poate avea este fix. Acea cantitate de RAM este împărțită între conturile aflate pe server. De această memorie au nevoie toate programele care rulează pe server, inclusiv serverul însuși. Dacă scripturile sunt uriașe sau au nevoie de o cantitate ridicată de RAM pentru a rula, ele vor intra în competiție pentru a obține cantitatea de RAM dorită, cantitate folosită de toate scripturile de pe server. Astfel că, memoria RAM este o altă resursă pentru care se vor impune limitări de folosire.

PHP Mem

În momentul accesării website-ului, scripturile PHP vor fi rulate de procesatorul PHP în vederea obținerii și afișării informațiilor pentru vizitator. Obținerea și afișarea constă în conectarea la baza de date, cererea informațiilor relevante pentru afișare, procesarea informațiilor, pregătirea interfeței site-ului și în final afișarea rezultatului. Toate aceste operațiuni consumă o cantitate mai mică sau mai mare de memorie PHP în funcție de complexitatea website-ului deținut.

MySQL

Aplicațiile se conectează la bazele de date MySQL pentru a obține, actualiza și șterge informații. În funcție de scopul aplicației, un anumit număr de operațiuni va predomina față de celelalte însă, de obicei, această operațiune este cea de obținere. Fiecare conectare de acest gen este contorizată de MySQL, putând fi rulate mai multe operațiuni de tipuri diferite în mod concomitent. În funcție de nivelul de optimizare atât al cererilor cât și al bazei de date, durata acestor cereri poate varia de la câteva milisecunde la câteva zeci de secunde. Evident, este dorită situației în care aceste cereri durează doar câteva milisecunde pentru ca informația dorită să fie repede obținută și afișată vizitatorului. În funcție de nivelul de optimizare, aplicația poate rula un anumit număr de cereri simultane, fiind permise maxim 15.
Considerăm că aplicațiile care fie nu sunt optimizate, fie au un trafic crescut și au nevoie de mai mult de 15 conexiuni concurente, trebuie migrate pe soluții dedicate (VPS, Server Dedicat) pentru a nu afecta restul clienților de pe serverul partajat.

pMem

Reprezintă memoria fizică consumată în mod direct de către aplicații pentru realizarea operațiunilor dorite.

I/O

Input/Output reprezintă viteza de citire/scriere pe hard disk pe care aplicația nu o va putea depăși.

nProc

Numărul de procese care pot rula pe contul de găzduire.

EP

Un Ep (entry process) reprezintă o conexiune a vizitatorului spre site. De îndată ce această conexiune este servită (i se răspunde prin accesarea unui script PHP/fișier de încărcat) EP-ul este închis. Numărul EP reprezintă numărul maxim de conexiuni simultane disponibile dar nu și numărul de vizitatori simultani disponibili. În funcție de nivelul de optimizare al aplicației, EP-ul poate fi deschis și închis în mai puțin de o secundă, fiind posibilă astfel menținerea unui număr ridicat de vizitatori simultani pe website.

IOPS

IOPS reprezintă numărul operațiunilor de accesare (citire/scriere) realizate în interval de o secundă pe hard disk.

În situația în care unul dintre conturi, respectiv aplicația de pe un cont, folosește în mod regulat pentru perioade îndelungate de timp resursele contului la nivel maxim, proprietarul acestuia va fi contactat pentru rezolvarea situației fie prin optimizarea aplicației pentru reducerea consumului de resurse fie prin trecerea la un pachet cu un nivel mai ridicat de resurse, posibil chiar dedicat.

III. Scop

Trebuie notat că aceste limitări sunt impuse pentru a vă proteja ca și client de întreruperi ale serviciilor. Marea majoritate a conturilor nu vor simți existența acestor limitări. Dacă considerați că aceste limitări pot afecta funcționalitatea serviciilor, vă rugăm să luați legătura cu unul din reprezentanții Hostico în vederea stabilirii unor setări optime și/sau pentru diferite sugestii privind aceste aspecte.

IV. Impunerea restricțiilor

Aceste restricții sunt impuse automat la crearea contului. În cazul în care unul din conturi va rula în permanență în apropierea limitelor impuse, deținătorul contului va fi notificat și împreună cu acesta se vor lua decizii de comun acord în privința rezolvării acestor probleme.
Totuși, ne rezervăm dreptul specificat în Termeni și Condiții de a suspenda contul în cazul în care acesta creează probleme severe și/sau încalcă alte politici și reglementări ale Hostico.

V. Restricții


Backup

Serverele Hostico nu pot și nu vor fi folosite ca sisteme de stocare, fiind permisă stocarea unui singur backup al contului pe contul respectiv.

Reselling

Revânzarea serviciilor de Hosting nu este permisă pe conturile Shared. Dacă clientul dorește să facă acest lucru atunci va fi nevoit să achiziționeze un pachet de Reseller.

Site-uri pentru Adulți

Găzduirea, menționarea sau direcționarea spre site-uri de adulți este complet interzisă pe rețeaua Hostico. Dacă doriți găzduire pentru asemenea conținut va trebui să luați legătura cu firme specializate în acest domeniu.

Aplicații de Chat/IRC

Aplicațiile de chat interactiv sunt interzise pe serverele Hostico. Aceasta include, dar nu este limitată la aplicații de chat scrise în PHP, Perl, Flash, CGI, Python, Ruby, etc. Chat box-urile, shout box-urile, aplicațiile de live help/live chat (gen Livezilla) și alte aplicații de asemenea gen sunt strict interzise.

Aplicații web si scripturi web

Ca și webmaster este de datoria clientului să evalueze și să actualizeze în mod periodic aplicațiile deținute pentru a se asigura de integritatea acestora. Forumurile sau orice alte aplicații care oferă posibilitatea de a introduce comentarii trebuie să aibă un modul de protejare sau moderare SPAM. CAPTCHA este o metodă foarte populară de oprire a roboților în vederea introducerii de mesaje SPAM.

 • Conturile de găzduire trebuie să fie folosite doar în vederea găzduirii unor website-uri. Nu pot fi folosite ca și unități de stocare sau de backup pentru alte website-uri remote.
 • Toate aplicațiile instalate trebuie să fie actualizate în permanență.
 • Conturile vor fi suspendate dacă pe ele rulează scripturi neactualizate care sunt exploatate în permanență.
 • Fiecare pachet de găzduire e limitat la un anumit număr de conexiuni web simultane.
Baze de date

Datele pentru paginile web dinamice sunt de obicei ținute în baze de date. Un server de baze de date cum ar fi MySQL administrează bazele de date și furnizează informațiile cerute de scripturile site-ului.Serverele de baze de date au un număr limitat de conexiuni pe care le pot accepta într-un anumit timp. În momentul în care foarte multe cereri de interogare sunt făcute concomitent, serverul de bază de date va rămâne fără resurse și nu va putea răspunde acelor interogări. Acest lucru se întâmplă de obicei, în momentul în care site-ul este foarte accesat sau când se folosește un script mai puțin eficient (de exemplu, are mai multe interogări pentru fiecare pagină pe care o afișează), sau ambele.

 • Bazele de date vor fi folosite doar pentru conturile găzduite în rețeaua Hostico
 • Bazele de date trebuie să facă folosire de index-uri
 • Sunt permise maxim 15 conexiuni concurente MySQL.
 • Dimensiunea maximă a unei baze de date MySQL nu poate depăși 1GB.
 • Accesul remote la bazele de date se acordă doar în scopuri administrative.
Cron

Clienții pot să își seteze propriile cronjob-uri însă aceste procese nu trebuie să ruleze mai frecvent de 5 minute iar timpul rulării lor nu trebuie să reprezinte jumătate din timpul necesar următoarei rulări. Orice cron job care consumă resurse și afectează stabilitatea sistemului poate fi dezactivat de către tehnicienii noștri. Dacă cron job-ul trece peste limitele impuse CPU, cron job-ul va fi dezactivat.

Email și Mailing Lists

Folosirea serverelor și a rețelei Hostico în vederea transmiterii de mesaje comerciale nesolicitate (spam) este strict interzisă. Trimiterea de spam nu va fi acceptată sau tolerată sub nicio circumstanță.
Transmiterea de mesaje SPAM de pe serverele și rețeaua Hostico poate cauza daune ireparabile financiare și de imagine. Toate prejudiciile cauzate de SPAM vor fi suportate de către client.
Orice client care își folosește contul pentru a trimite spam poate avea contul suspendat fără a fi anunțat în prealabil.

 • Trimiterea de mail-uri cu atașamente mai mari de 25 MB nu este permisă.
 • Nu permitem trimiterea de mesaje spre liste de mail cumpărate sau primite de la diverse persoane. Acest lucru este spam și avem toleranță zero față de acestea.
 • Toate mesajele trimise unui mailing list trebuie să conțină un link de dezabonare, iar această dezabonare să fie realizată automat.
 • Gateway-ul SMTP trebuie să fie folosit doar pentru domeniile pe care le aveți găzduite la noi. Nu este permisă trimiterea de mail-uri cu adrese FROM diferite de cele ale domeniilor deținute.
 • Dacă contul de găzduire și/sau mail este exploatat de către spammeri, acesta poate fi suspendat fără o notificare în prealabil.
 • Dacă rețeaua locală este infectată și trimite spam, contul poate fi suspendat fără vreo notificare în prealabil.
 • Mailing list-urile cu mai mult de 5000 de membrii necesită un VPS sau server dedicat. Ele nu pot fi rulate de pe conturi shared.
 • Trimiterea de newslettere la mai mult de 1000 membrii e recomandabil să se facă fie după orele 21:00 în timpul săptămânii sau doar în weekend.
 • Se permite folosirea unui număr de maxim 25 adrese CC/BCC.
 • Toate mailing list-urile trebuie să conțină data confirmării abonării membrilor precum și IP-urile de pe care s-a realizat confirmarea.
 • Mesajele de email generate de pe formularele site-ului sau prin diverse scripturi trebuie să fie trimise prin autentificare SMTP. Funcția PHP mail este implicit dezactivată și se poate activa numai la cerere, pe gazduirile de tip VPS, însă folosirea acesteia este descurajată. Email-urile trimise prin funcția mail vor fi marcate în general ca și spam și vor afecta reputația IP-ului dvs.
SSH

Clienții de găzduire web shared nu vor beneficia de acces SSH pe serverele Hostico.

General

Serviciile / site-urile web menționate mai jos consumă foarte multe resurse și ar trebui rulate doar în medii dedicate (server vps, dedicat).Toate site-urile care încalcă aceste reguli pot fi oprite fără vreo notificare în prealabil. În cazul în care nu sunteți sigur sau considerați că site-ul încalcă aceste reguli puteți lua legătura cu unul din reprezentanții Hostico.

 • Fermele SEO sau cele asemănătoare sunt strict interzise pe serverele Hostico.
 • Serviciile de bannere și rețelele de link exchange sunt interzise pe serverele Hostico.
 • Oferirea de servicii gratuite de: stocare fișiere, servicii email sau de găzduire este strict interzisă.
 • Folosirea conturilor ca sisteme de stocare a informațiilor personale este interzisă
 • Rularea de mirror-uri publice este interzisă
 • Rularea unui proxy sau anonymizer fie accesibil public sau privat nu este permisă.
 • Site-urile de: hacking, warez sau care promovează activități ilegale, sunt interzise
 • Aplicațiile de bit torrent, trackere precum și orice alte activități de file sharing sunt interzise
 • Rularea serverelor de jocuri este interzisă
 • Este interzisă rularea de web spiders și indexers

VI. Suspendări ale conturilor

Hostico va contacta deținătorul contului în vederea rezolvării problemelor identificate. În caz de urgență majoră contul poate fi suspendat anterior contactării deținătorului. Refuzul sau lipsa conformării cu acești termeni poate duce la suspendarea sau chiar ștergerea contului (cu sau fără stornarea sumelor achitate, acest lucru fiind la discreția Hostico). Toate conturile aflate pe rețeaua Hostico trebuie să se conformeze acestor reguli. Ne rezervăm dreptul de a șterge orice cont fără vreo notificare în prealabil. Dacă contul vă este șters pentru încălcarea acestor reguli, renunțați la dreptul de returnare a banilor, chiar și sumele achitate în avans.

VII. Întrebări

Exemplele listate aici sunt doar un punct de referință. Dacă aveți o întrebare cu privire la starea conținutului/serviciilor site-ului vă rugăm să luați legătura cu unul dintre reprezentanții Hostico pentru clarificare.

În cazul în care contul a fost suspendat pentru utilizare excesivă de resurse și această utilizare abuzivă nu poate fi rezolvată prin ștergerea sau înlocuirea unui script, vi se va propune un upgrade spre un server VPS. Dacă nu veți dori efectuarea acestui upgrade, atunci contul va rămâne suspendat până la reducerea traficului de pe acesta, în vederea eliminării consumului de resurse. Între timp, vi se va pune la dispoziție un backup al contului în vederea relocării acestuia.

VIII. Upgrading Vs. Rezolvarea problemei

În majoritatea cazurilor în care contul a fost suspendat pentru utilizare abuzivă de resurse, veți primi un mail în care vor fi specificați pașii pe care puteți să faceți în vederea rezolvării problemei. De cele mai multe ori, problemele pot fi rezolvate prin optimizarea aplicațiilor și a bazelor de date, însă dacă site-ul a cunoscut o creștere a numărului de vizite, ați putea opta pentru un upgrade al unui pachet VPS.

Hostico este aici pentru a oferi asistență în rezolvarea oricaror probleme pe care le-ați putea avea. Desigur, rezolvarea unora dintre ele s-ar putea să dureze mai mult. Sfatul cel mai bun pe care vi-l putem da este să încercați să lucrați cu și nu împotriva tehnicienilor Hostico, care încearcă să vă asiste în rezolvarea problemelor.

IX. IP Dedicat vs IP Partajat

Conturile de găzduire care nu beneficiază de IP Dedicat au în mod automat un IP Partajat. Diferența dintre un IP Dedicat și un IP Partajat este la prima vedere destul de simplă, cele cu IP Dedicat au propriul IP iar cele cu IP Partajat împart IP-ul cu alte conturi de găzduire de pe același echipament care, la rândul lor, au IP Partajat. Per ansamblu, însă, există mai multe diferențe între cele două configurații, utilizarea unui IP Dedicat prezentând următoarele avantaje:

 • PTR propriu pe IP - De folos la trimiterea de mesaje email, este un plus pentru filtrele serverelor de mail
 • Optimizare SEO - Optimizarea SEO este constituită din foarte multe elemente, fiecare din ele având propria importanță. IP-ul Dedicat este una din multitudinea de cerințe astfel, posesia lui reprezintă un plus
 • Evitare blacklist - Din moment ce folosiți IP-ul, este eliminată practic posibilitatea ca acesta să fie listat într-un blacklist, desigur asta doar dacă nu trimiteți mesaje nesolicitate, respectiv nu aveți site-ul infectat.


Punctele de mai sus nu sunt valabile în cazul unui IP Partajat, în mod special includerea în blacklist. Pe un IP partajat, acțiunile celorlalți clienți în ceea ce privește IP-ul vă afectează în mod direct. Dacă se trimit mesaje nesolicitate sau unul dintre conturi este infectat, IP-ul aferent este listat în blacklist, activitatea clientului fiind implicit afectată. Conturilor de găzduire care nu conțin implicit un IP Dedicat, li se poate adăuga unul în momentul efectuării achiziției.