0

Setarea permisiunilor pe fișiere și foldere folosind File Manager din cPanel

Publicat de Sebastian Szlivka la 2018-Sep-12
În acest articol vom prezenta pașii necesari pentru a modifica permisiunile pe fișierele și folderele de pe găzduire folosind File Manager-ul Cpanel
Hostico Play

Introducere

  • Pot exista situații în care va fi nevoie să schimbăm permisiunile pe fișierele sau folderele de pe găzduire. Acest lucru poate fi necesar dacă o aplicație sau un site ne cere acest lucru, dacă dorim să blocăm sau să limităm accesul pe un fișier sau un folder și așa mai departe. Permisiunile pot fi schimbate prin două moduri: fie folosind un client FTP, fie folosing managerul de fișiere oferit de panoul de control. În acest tutorial vom prezenta varianta prin File Manager oferit de cPanel .

Cerințe

  • Datele de autentificare cPanel, disponibile în email-ul cu datele de administrare.

Pași

  • Ne vom autentifica în panoul de control cPanel, vom merge spre secțiunea Files și vom face click pe File Manager.

File Manager cPanel

  • În următoarea fereastră se vor lista fișierele de pe găzduire.
  • Pentru a modifica permisiunile vom merge spre folder-ul sau fișierul dorit, vom face click dreapta , după care selectăm Change Permissions.

Change Permissions pe fisier/folder

  • În coloana cu denumirea Permissions vom putea vedea permisiunile actuale ale fișierului sau folder-ului selectat în format octal.
  • În fereastra ce va apărea vom avea posibilitatea de a face setările dorite. Putem să bifăm chenarele pentru permisiuni de Read, Write sau Execute, pentru fiecare tip de utilizator User, Group sau Other. Alternativ putem să setăm permisiunile în mod octal folosind câmpul Permission (în general aplicațiile care cer permisiuni speciale, ne oferă numărul care trebuie setat).
  • Dupa efectuarea setărilor vom face click pe butonul Change Permissions.

Salvare change permissions

  • Din acest moment permisiunile vor fi modificate. Putem să vedem acest lucru în coloana Permissions din dreptul fișierului sau folder-ului.

 

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie