0

Adăugarea unei înregistrări MX în panoul de administrare Webuzo

Publicat de Sebastian Szlivka la 2017-Aug-17
Panoul de administrare Webuzo ne permite setarea unor înregistrări MX pentru a putea folosi un server de email extern (de exemplu Google).
Tutoriale Webuzo MX • email • google • dns
Hostico Play

Introducere

 • În acest tutorial vom explica pașii necesari pentru adăugarea unei înregistrări MX, în scopul folosirii  email-urilor pe un server extern.  Pentru acest tutorial vom folosi ca exemplu redirecționarea server-ului de email către Google.
 • O înregistrare MX este un tip de înregistrare a resurselor în sistemul DNS care specifică un server de poștă electronică responsabil pentru acceptarea mesajelor de e-mail în numele domeniului destinatarului și o valoare de preferință folosită pentru a prioritiza livrarea poștei electronice.

Cerințe

MX-urile Google

Pași

 • Mai întâi ne vom autentifica în panoul de control Webuzo.
 • Pentru adăugarea unei înregistrări MX vom face click pe MX Entry din categoria Email.

MX Entry panou webuzo

 •  În următoarea pagină vom putea gestiona înregistrările MX. Câmpurile din această pagină reprezintă:
  Select Domain: Vom alege domeniul pentru care dorim redirecționarea server-ului de email.
  Priority: Vom seta prioritatea server-ului de email.  Intre 0 pentru cea mai mare prioritate si 10 pentru cea mai mică prioritate.
  Destination:  Adresa server-ului de email extern.
  * În partea de jos la secțiunea "MX Records of..." vom putea vizualiza înregistrările MX existente. Implicit, server-ul de email este setat local.

Inregistrarile MX Entry

 • Pentru a putea redirecționa server-ul de email spre Google, va trebui să ștergem înregistrările MX prezente în lista de la baza paginii, apăsând pe butonul cu simbolul 

Stergere MX-urile implicite

 • După ce înregistrările prezente au fost șterse, vom adăuga înregistrările dorite. In cazul de fața, cele de la Google, care sunt prezentate în imaginea de mai jos:

MX-urile de la Google

 • Vom începe adăugarea MX-urilor Google in câmpuri. De la Select Domain vom selecta domeniul pentru care dorim redirecționarea server-ului de email. În câmpul Priority vom trece prioritatea server-ului de emai. Această valoare este specificată de cei de la Google, în tabelul de mai sus. În câmpul Destination vom trece server-ul de email extern, exemplu: ASPMX.L.GOOGLE.COM. După ce toate câmpurile sunt completate vom face click pe Add Record . În cazul setării MX-urilor Google, vom repeta această acțiune pentru fiecare înregistrare din tabel (de 5 ori in cazul de față).

Adaugare MX Entry

 • După adăugarea tuturor server-elor de email Google, lista va arăta așa:

*Dacă facem click pe simbolul vom putea edita înregistrările MX deja adăugate.

Editare MX deja adaugate

 • Propagarea acestor înregistrări poate dura câteva ore.
 • În exemplul de mai sus am folosit MX-urile Google, însa procedura este aceeași, indiferent spre ce furnizor dorim să redirecționăm email-urile. Vom avea nevoie doar de IP-urile serverelor de email externe și de prioritatea acestora, după care le vom seta în cPanel, în același mod ca și cele Google, din instrucțiunile de mai sus.
 • Ca un exemplu adițional, în cazul în care ați achiziționat serviciile Spam Experts , MX-urile care le veți seta în câmpurile DNS din Zone Editor, vor fi cele de mai jos:

spam experts email

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie