0

Verificare spațiu ocupat prin plugin-ul Disk Usage din cPanel

Publicat de Eduard Konievic la 2020-Jul-20
În acest tutorial vom prezenta funcția Disk Usage din panoul de control cPanel
Hostico Play

 

Introducere

  •  Acest articol explică modul în care se poate vizualiza spațiul ocupat pe contul de găzduire.

 

Cerințe

  •  Un cont activ de găzduire cu panou cPanel, împreună cu datele de conectare (utilizator și parolă).

 

Pași de urmat

  •  Vom accesa panoul cPanel prin link-ul oferit în cadrul mail-ului cu date administrare găzduire și folosind utilzatorul și parola din cadrul aceluiași mail.

 

 

  •  După autentificarea în panoul de control cPanel, în secțiunea FILES, vom găsi aplicația Disk Usage pe care vom face click.

Aceasta va porni un proces de calculare al spațiului ocupat pe disc de către foldere de pe cont.

 

Disk Usage, tutorial, cPanel

 

  • Calculul automat poate să dureze de la câteva secunde până la câteva minute, în funcție de numărul fișierelor existente pe cont, iar la final se va afișa rezultatul care va

conține gradul de ocupare al spațiului pe disc până la acel moment.

 

 

          Exemplu: Spațiul ocupat de folderul public_html, care conține fișierele website-ului,  folderul mail pentru toate căsuțele de email existante pe cont, spațiul ocupat de bazele de date MySQL, sau spațiul total utilizat din cel alocat pe contul de găzduire. Vom putea astfel să știm dacă va trebui să stergem din fișierele vechi, neutilizate (loguri, arhive backup, etc) pentru a elibera spațiu pe disc, sau dacă va fi nevoie de un upgrade de spațiu pentru pachetul de găzduire.

          Notă:  După prima vizualizare Disk Usage și efectuarea ulterioară de modificări pe cont (ștergere, adăugare fișiere, etc), cota spațiului total s-ar putea nu fie actualizată instant. cPanel va actualiza noile valori după câteva minute de la modificare.

 

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie