0

Utilizare Remote MySQL în panoul cPanel

Publicat de Robert Sztrastyuk la 13/06/2018
Explicarea pașiilor necesari stabilirii unei conexiuni remote cu serverul SQL
Hostico Play

Introducere

Acest tutorial vă prezintă opțiunea din cPanel pentru conectarea de la distanță a unei aplicații pe baza de date a website-ului dvs din găzduire.

Cerințe

Datele de autentificare ale pachetului de găzduire.

Pași

- În prealabil veți contacta suportul tehnic al găzduirii pentru informații despre permisiunile acordate acestui tip de conectare de la distanță pentru bazele de date. Este posibil să fie nevoie de modificări adiționale pe server/cont pentru a vă putea conecta.

  • Apoi veți accesa panoul de găzduire cPanel, veți efectua logarea cu datele de administrare (utilizator/parolă) furnizate de către Hostico, iar după logarea reușită veți merge la secțiunea Databases din care vom da click pe Remote Mysql.

- Pagina care se va deschide va afișa categoriile:

Add Access Host → se adaugă ip-ul static al isp-ului de pe care se va accesa de la distanță baza de date și se apasă butonul “Add Host”.

Manage Access Hosts → aici vor apărea ip-urile cărora le este permisă accesarea de la distanță a bazelor de date din contul dvs, cu opțiune de ștergere dacă ip-ul nu mai este necesar pentru conectare.

Nota: În această listă ar putea exista deja adăugat în mod automat, în scop de backup, ip-ul serverului pe care aveți contul de găzduire, așadar este recomandat să nu îl eliminați pentru a nu perturba funcționalitatea contului.

Ulterior efectuării acestor pași, vă veți putea conecta de la distanță la baza de date a website-ului din cont utilizând programe dedicate în acest scop, conectarea efectuându-se de pe IP-ul static al conexiunii dumenavoastră de internet, IP pe care l-ați adăugat anterior conform pașilor descriși mai sus.

 

!
În cazul în care după citirea şi parcurgerea paşiilor prezentaţi în articol nu reuşiţi să finalizaţi cu succes acţiunea descrisă, nu obţineţi rezultatul dorit ori în cazul în care aveţi întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.
×
pixel