0

Setarea Time To Live (TTL) pentru o zona DNS folosind WHM

Publicat de Sebastian Szlivka la 2018-Sep-26
În acest articol vom prezenta pașii necesari setării Time To Live (TTL) pentru o zona DNS folosind WHM
Tutoriale DNS whm • ttl
Hostico Play

Introducere

  • Serviciul DNS (Domain Name Service) convertește numele de domenii care pot fi citite de oameni (de exemplu, example.com) la adresele IP care pot fi citite de calculator (de exemplu, 192.0.32.10). DNS se bazează pe "zone DNS" care există pe server. pentru a converti numele de domeniu la adresele IP.
  • WHM oferă posibilitatea de a seta Time To Live (TTL) pentru o zonă DNS prin funcționalitățile DNS Functions. TTL specifică cât timp un server DNS ține în cache o înregistrare DNS, înainte de a cere o actualizare de la serverul de nume autoritar, măsurat în secunde.

Cerințe

  • Datele de autentificare WHM. Aceste date se pot găsi în email-ul cu datele de administrare ale contului de reseller sau al VPS-ului cu cPanel/WHM.

Pași

  • După autentificarea în panoul WHM în partea stângă  a paginii vom merge spre secțiunea DNS Functions și vom face click pe Set Zone Time To Live (TTL). Alternativ,  putem să căutăm acest meniu folosind câmpul de căutare din partea stângă sus.

DNS Functions din panou WHM

  • Pe pagina următoare vom selecta domeniul pentru care dorim să facem modificările. În câmpul New TTL:  vom seta valoarea TTL dorită în secunde. Dacă folosim un cluster DNS (multiple nameservere sincronizate între ele), putem să bifăm opțiunea Do not sync changes across the DNS cluster , dacă nu dorim ca modificările să se sincronizeze pe toate nameserverele.
  • Dupa finalizare vom face click pe Set TTLs.

Set TTLs DNS Zone WHM

  • Dacă totul a decurs fără probleme vom fi întâmpinați de un mesaj de confirmare de forma:

Mesaj de confirmare Updating TTL in zones

 

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie