4

Instalare certificat SSL în panoul Webuzo

Publicat de Robert Sztrastyuk la 2017-Aug-01
În acest articol parcurgem pașii pentru instalarea unui certificat SSL în panoul Webuzo
Tutoriale Webuzo ssl • certificat • https
Hostico Play

Introducere

În acest tutorial vom explica pașii necesari pentru instalarea unui certificat SSL în panoul Webuzo.

Cerințe

Pentru a putea instala certificatul SSL în panou, vom avea nevoie de:

  •  Fișierele de certificat cu cele trei elementele specifice:
  • certificateprivate-keyca-bundle,  care de obicei se află în trei fișiere cu sau fără extensie, cu denumirile lor specifice, uneori acestea sunt compresate într-o singură arhivă (.zip), obținute online de la instituția emitentă sau societatea de la care ați achiziționat acel SSL.
  •  Un editor de text simplu (ex: Notepad) pentru a deschide cu el fiecare din cele trei fișiere componente ale SSL-ului, din interiorul cărora mai departe se va copia pe rând tot textul (select all + copy) -> ulterior pentru a fi pus (paste) în câmpurile menționate în secțiunea de pași de mai jos.
  • Opțional - un program de dezarhivare (de obicei inclus în sistemul de operare) - necesar în cazul în care fișierele vă sunt expediate într-o arhivă.

Pași

  •  Ulterior autentificării în panoul Webuzo  se merge la secțiunea SSL  din care vom da click pe Install Certificate.

Instalare certificat panou webuzo

  • Ajunși acolo, vom completa câmpurile cu valorile care sunt cerute :

Select Domain - Alegem din listă domeniul pe care dorim instalarea certificatului.

Paste your key here - Se pune cheia privată (private-key).

Se pune cheia privata

Paste your certificate here - Se pune certificatul.

Se pune certificatul

Paste your CA Bundle (Optional) - Deși textul spune că este opțional, vom pune mereu și Ca-Bundle-ul, el este necesar pentru buna funcționare a SSL-ului in momentul când vom accesa website-ul.

Copiere CA Bundle

Use This Certificate for webuzo panel [  ]  -  Dacă este activată această opțiune, acest certificat  va fi folosit și pentru securizarea conexiunii de logare în panoul Webuzo prin utilizarea link-urilor de conectare cu porturi https.

  • Vom bifa această opțiune doar atunci când instalăm certificatul pentru domeniul principal al VPS-ului.  Altfel, dacă instalăm certificatul pentru alt domeniu diferit (domeniu secundar din VPS), nu vom mai bifa opțiunea respectiva.

Bifare certificat pe domeniu principal

  • Se apasă click pe Install.  Certificatul a fost instalat cu succes.

  • După acest pas se poate verifica dacă site-ul pentru care am instalat SSL-ul funcționează cu acest certificat, accesând cel mai ușor în mod direct în browser link-ul de forma https://
 
!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie