0

Configurarea unei căsuțe de email în interfața Gmail

Publicat de Sebastian Szlivka la 2018-Dec-18
În acest tutorial vom parcurge pașii necesari pentru configurarea unei căsuțe de email proprii în interfața Gmail
Tutoriale Aplicatii gmail • mail • email

Introducere

 • Interfața online oferită de Gmail pentru verificarea căsuțelor de email  poate fi folosită și ca un client de email , pentru căsuțe externe Gmail .

Cerințe 

 • Datele de autentificare ale contului Gmail unde doriți să adăugați căsuța externă.

Pași

 • Ne vom autentifica în contul Gmail, după care vom face click pe butonul Settings.

Autentificare cont Gmail

 • Mai departe vom face click pe Accounts and Import.

Sectiunea Setari Gmail

 • Se vor încărca diferite setări ale contului Gmail. Vom face click pe Add a Mail Account de pe câmpul Check Mail from Other Accounts .Adaugare cont de mail
 • Va apărea interfața de adăugare a unei căsuțe externe. În câmpul Email Address vom completa adresa de email externă și vom face click pe Next. Ca exemplu, vom folosi căsuța office@demo.hostico.ro.

Adaugare adresa de mail

 • Mai departe, vom bifa opțiunea Import emails from my other account (POP3) și vom face click pe Next.

Importare mail-uri

 • În următoarea fereastră vom putea seta datele de autentificare și alte opțiuni pentru căsuța externă. Câmpurile vor fi completate după cum urmează :
  - Username : Căsuța de email externă.
  - Password : Parola Căsuței de email externe.
  - POP Server : Adresa serverului de mail pe care se află căsuța externă. Acesta poate fi numele de domeniu, IP-ul, mail.domeniu.tld , etc
  - Port : Portul serverului extern pe care Gmail se va conect a: 995 pentru conectare securizată sau 110 pentru conectare nesecurizată.
  - Leave a copy of retrieved message on the server : Se va bifa, dacă dorim ca Gmail să păstreze o copie a email-urilor pe serverul extern. Dacă această opțiune nu este bifată, Gmail va şterge email-urile pe serverul extern.
  - Always use a secure connection (SSL) when retrieving mail : Conexiunile se vor face strict prin porturi securizate.
  - Label incoming messages : Se va bifa dacă dorim să setăm o etichetă pentru email-urile descărcate de pe căsuța externă.
  - Archive incoming messages (Skip the Inbox) : Se va bifa dacă dorim ca email-urile de pe căsuța externă să fie arhivate la primire (nu vor apărea în Inbox, vor fi salvate intr-o arhiva ).
  *Datele de conectare ale căsuței de email se pot afla accesând cPanel -> Email accounts -> Tab-ul Email accounts -> în dreapta căsuței de email vom avea Connect Devices -> vom face click pe Set Up Mail Client -> pe pagina care se va încărca vom găsi datele de conectare ale căsuței.
 • Pentru a adăuga căsuța vom face click pe Add Account.

Adaugare cont

 • În fereastra următoare vom putea alege dacă dorim să și trimitem email-uri de pe această căsuță folosind interfața Gmail. În cazul în care dorim acest lucru, vom bifa Yes și vom face click pe Next.

Trimitere mail-uri

 • Mai departe vom putea personaliza unele setări pentru trimiterea email-urilor de pe căsuța configurată. Câmpurile vor fi completate după cum urmează :
  - Name : Numele pe care îl dorim să apară ca Expeditor .
  - Treat as an alias : Dacă căsuța este una personală, se recomandă ca acestă opțiune să fie bifată
  - Specify a different "reply-to" address : Aici putem specifica adrese alternative la care destinatarii email-urilor trimise să dea reply.
  Pentru a merge mai departe, vom face click pe Next Step.

  Adaugare adresa de mail
 • Vom seta datele de conectare spre serverul de email extern. Câmpurile vor fi completate după cum urmează :
  - SMTP Server : Adresa serverului de mail pe care se află căsuța externă. Acesta poate fi numele de domeniu, IP-ul, mail.domeniu.tld , etc
  - Port : Portul serverului extern pe care Gmail se va conecta : 465 pentru conectare securizată sau 26 pentru conectare nesecurizată.
  - Username : Căsuța de email externă.
  - Password : Parola Căsuței de email externe
  - Selectăm tipul de securizare: Secured connection using TLS (recommended).
  După completarea datelor, vom face click pe butonul Add Account.

  Adaugare cont

 • După adăugarea căsuței, Gmail va trimite un email de verificare către aceasta. Va trebui fie sa accesăm link-ul din email, fie să punem codul de confirmare din email, în câmpul Enter and verify the confirmation code , după care facem click pe butonul Verify

Cod de verificare mail

 • Dacă totul a decurs fără probleme, email-urile trimise spre căsuța configurată vor fi prezente și în Inbox-ul din interfața Gmail. La fel, iar dacă am urmat pașii pentru SMTP, vom putea inclusiv să trimitem email-uri de pe adresa configurată.
!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie