Ce este un backup ?

Ce este backup și scopul unui backup
Publicat de Andrea Akosi la 14/02/2019

Ce este backup?
Backup este un proces de copiere a datelor/fișierelor de date, pe un dispozitiv sigur de stocare. Backup-urile de la sine nu ar trebui să fie considerate un plan complet de redresare în caz de catastrofe.

Ce scop are un backup ?
Scopul principal este de a recupera datele după pierderea lor, fie prin ștergerea datelor, fie prin corupere.
Scopul secundar al copierii de rezervă este de a recupera datele de la o dată anterioară, în conformitate cu politica de păstrare a datelor de către furnizorul de servicii, configurată de obicei într-o aplicație de rezervă pentru un anumit timp.


Cât timp se păstrează un backup făcut de Hostico?
Mai multe informații despre sistemul de back-up și perioada de realizare al acestuia, găsiți pe pagina Backup - Hostico .


Este indicat să am backup local ?
Pentru a avea garanția cât mai complexă a integrității copiei fişierelor/bazelor de date deţinute, cât și, în cazul în care nu reușiți să efectuați plata serviciului de găzduire la timp, este indicat să aveți salvat un backup local pentru a avea conținutul necesar pentru a vă reporni cât mai ușor prezența online. În această privință puteți consulta aceste tutoriale : Crearea unui backupRepunerea unui backup

!
În cazul în care după citirea şi parcurgerea paşiilor prezentaţi în articol nu reuşiţi să finalizaţi cu succes acţiunea descrisă, nu obţineţi rezultatul dorit ori în cazul în care aveţi întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.
×
pixel