0

Ce este și cum folosesc traceroute în Windows ?

Publicat de Catalin Adrian la 30/05/2019
În acest tutorial vă vom explica ce înseamnă traceroute și cum se folosește acesta în Windows
Tutoriale Tehnic traceroute • tracert • online • windows • domeniu • hosting

Traceroute, la fel ca și ping, este o unealtă de diagnosticare a rețelei.

Internetul este format din mii de rețele, noduri de rețea și router-e prin care accesările trec pentru a ajunge la site-ul pe care dorim să îl vizităm.

Dacă unealta ping se concentrează doar asupra serverului final (site-ul propriu zis care este accesat), traceroute analizează tot traseul de la calculatorul care accesează site-ul și până la serverul unde este găzduit acesta.

În termeni tehnici traceroute accesează si cere un răspuns fiecărui router și nod de rețea aflat între calculator și serverul final.

Comanda traceroute se efectuază din fereastra Command Prompt a Windows-ului accesând meniul Start și tastând în casuța de căutare CMD.

Comanda tracerout din terminat Windows

Se selectează rezultatul, iar în fereastra ce se va deschide se tastează comanda : tracert domeniultau.ro (in exemplul de față google.ro)după care se apasă Enter .

Tracert numele de domeniu

Se va obține un raport de forma:

Raport ca traseul este liber pana la servarul final

Acest raport arată că traseul este liber fară restricții pană la serverul destinație.

În cazul în care există restricții  pe traseu se va primi un raport de forma următoare, în pasul în care nu mai se reușește accesarea:

Restricti pe traseu pana la servarul final

În acest caz, în funcție de pasul în care sunteți restricționat se poate deduce dacă este o cauză a serverului ce găzduieste site-ul respectiv, ultima accesare cu timeout trebuie să fie a IP-ului serverului de găzduire, sau a furnizorilor de internet, accesarea pierzându-se pe traseu înainte ca ea să atingă serverul destinație.

Numărul maxim de noduri prin care poate face treceroute interogări este limitat la 30.

!

În cazul în care după citirea şi parcurgerea paşiilor prezentaţi în articol nu reuşiţi să finalizaţi cu succes acţiunea descrisă, nu obţineţi rezultatul dorit ori în cazul în care aveţi întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×