0

Accesare phpMyAdmin cu link direct fără cPanel

Publicat de Lazar Catalin Adrian la 09/10/2018
Autentificarea în phpMyAdmin prin accesare directă fără interfața cPanel

Introducere

Acest tutorial explică modul în care se poate accesa phpMyAdmin cu link direct fără accesarea cpanel.

Cerințe

 • un cont cPanel
 • softul phpMyAdmin disponibil pentru descărcare aici phpMyAdmin

Paşi de urmat

 • după autentificarea în panoul de control cPanel, în interfaţa ce se va afişa, căutăm secţiunea "FIȘIERE", iar acolo facem click pe "Manager de fișiere".

Manager de fisiere cPanel

 • se va deschide o fereastră nouă în care va fi listat conținutul datelor aflate pe găzduire. În cadrul acelei ferestre se accesează directorul web "public_html".

director public_html din manager de fisier

 • în acea locație va trebui încărcată arhiva descărcată de pe site-ul phpMyAdmin făcand click pe butonul "Încărcare"

incarcare arhiva manager de fisiere

 • se va deschide o fereastră nouă în care se va apăsa butonul "Select file".

Selectare pentru incarcare fisier

 • după alegerea arhivei descărcate va apărea o bară de progres ce indică stadiul de încarcare. După ce aceasta ajunge la 100% fereastra se poate închide.

stadiu de incarcare arhiva

 • pasul următor este despachetarea arhivei ce se realizează în managerul de fișiere în directorul public_html unde a fost încărcată arhiva. Se va selecta arhiva  cu numele "phpMyAdmin-4.8.3-all-languages.zip" făcând click pe ea, iar din bara de sus se apasă butonul "Extragere".

selectare arhiva si extragere

 • va apărea o fereastră in care se apasă butonul "Extract file(s)"

fereastra cu buton extract file

 • după despachetarea arhivei va apărea o fereastră cu raportul fisierelor descărcate și va trebui apăsat butonul "Close".

Fereastra cu raport fisiere

 • va apărea in cadrul directorului public_html un director nou cu numele arhivei respective dar fara terminația .zip.  Acest director va trebui redenumit astfel încât să rămână doar "phpMyAdmin". Redenumirea se face selectând directorul în cauză și apăsțnd butonul  "Redenumire" din bara aflată în partea de sus a paginii.

redenumire arhiva phpMyAdmin

 • în fereastra ce va apărea se va scrie numele specificat după care se apasă butonul "Rename file" după care se pot închide toate ferestrele.

 • accesarea phpMyAdmin se va face in browser cu numele domeniului.ro/phpMyAdmin iar logarea la o bază de date se face cu utilizatorul și parola acesteia.

accesare phpMyAdmin !!!ATENȚIE link-ul de logare este case sensitive, deci va trebui să scrieti /phpMyAdmin exact asa cum a fost denumit directorul din public_html.

NOTĂ: 
1. prin această metodă, spre deosebire de accesarea phpMyAdmin din cPanel,  se permite vizualizarea doar a unei baze de date, în speță cea a cărui user si parolă se folosește pentru logare.
2. phpMyAdmin poate fi instalat și din interiorul aplicației Softaculous urmând pașii descriși aici : Instalarea unei aplicații prin pluginul cPanel Softaculous

!

În cazul în care după citirea şi parcurgerea paşiilor prezentaţi în articol nu reuşiţi să finalizaţi cu succes acţiunea descrisă, nu obţineţi rezultatul dorit ori în cazul în care aveţi întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.

!
pixel
Hostico LiveChat
×