Update Iunie

Cristian POP

Update Iunie

PHP 7.1

Ultima versiune PHP este disponibilă clienților Hostico atât pentru conturile de găzduire shared cât și pentru serverele VPS. PHP 7.1 poate fi activat prin intermediul plugin-urilor "Select PHP Version" pentru conturile de găzduire web cPanel, respectiv plugin-ul "PHP Version" pe serverele VPS cu cPanel. Clienții cu panoul de control Webuzo sunt nevoiți să ne contacteze în cazul în care doresc instalarea acestei versiuni pentru aplicațiile pe care le rulează.

HTTP/2

Hostico este locul în care sunt prezentate inovațiile în materie de servicii web, de această dată fiind implementat pentru folosire protocolul HTTP/2. Acesta este o îmbunătățire față de protocolul HTTP/1.1 folosit implicit în materie de transfer date web de peste un deceniu. Diferențele majore HTTP/2 față de HTTP/1.1 sunt :

  • este binar și nu textual
  • complet multiplex
  • comprimă header-ele pentru reducerea timpiilor generali de încărcare

Aceste aspecte permit ca HTTP/2 să transmită informațiile într-un mod mai compact, mai puțin predispus erorilor și cel mai important simultan pe aceeași conexiune nefiind necesară deschiderea a zeci de conexiuni către serverul web din partea browser-ului. Beneficiile protocolului HTTP/2 au un efect direct asupra vitezei de încărcare a site-urilor web, timpul necesar încărcării website-urilor care rulează pe HTTP/2 fiind mai mic față de cele care rulează pe HTTP/1.1.

Pentru a putea folosi HTTP/2 pe partea de browser este însă nevoie ca site-ul să fie accesat prin variantă securizată (HTTPS) ceea ce înseamnă că acesta trebuie să aibă instalat un certificat valid de securitate iar site-ul să fie configurat pentru a funcționa pe conexiunea HTTPS. Conform ofertei Hostico, toți clienții, indiferent de pachetul de găzduire ales beneficiază de un certificat de securitate gratuit. Astfel că pe lângă îmbunătățirea securității website-ului, posibilitatea de utilizare a HTTP/2 și îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului este un motiv în plus pentru punerea în folosință a certificatului SSL și migrarea site-ului pe variantă securizată. Prin implementarea acestui protocol, serviciile de hosting oferite de Hostico au primit un nou impuls în ceea ce privește performanța.

HTTP/2 este momentan disponibil pentru toate pachetele de găzduire web ( Personal, Business, SEO, RS) și serverele VPS cu cPanel. Implementarea pentru VPS-urile cu panoul de control Webuzo va fi efectuată în viitorul apropiat.

Publicat la 06-Iunie-2017

×
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie