Plesk Control Panel

Ana Rednic

Plesk Control Panel

Despre Plesk

Alături de cPanel , Plesk este unul dintre cele mai răspândite și folosite panouri de control comerciale.

Lansat în 2001, panoul a trecut prin mai multe etape de dezvoltare și modernizare, adăugând de-a lungul timpului valoare platformelor și administratorilor care l-au folosit și îl folosesc. Azi, conform statisticilor proprii ale dezvoltatorului, 50% dintre furnizorii de top a diverselor servicii folosesc Plesk în activitățile lor.
Dezvoltat să ruleze atât pe sisteme Linux cât și Windows, Plesk este un panou de control care centralizează diverse funcții ale unui administrator într-o singură interfață.
Adăugarea, ștergerea și modificarea de website-uri precum și instalarea, dezinstalarea sau actualizarea a diverse servicii de sistem este posibilă din această interfață, concomitent cu monitorizarea performanței.

Pe lângă interfața cuprinzătoare, Plesk automatizează diverse sarcini care trebuie efectuate pe un server web.
În cazul dezvoltatorilor, acesta oferă multiple medii de programare printre care menționăm PHP și Node.js.

Facilități

Plesk oferă toate funcționalitățile cu care ne-am obișnuit și pe care le dorim de la un panou de control, cum ar fi : administrare domenii, email, baze de date, fișiere, zone dns, etc.
De asemenea, prin intermediul a două cataloage, Extension și Application, este posibilă extinderea funcționalităților oferite de panoul Plesk prin instalarea a diverse extensii de sistem, respectiv aplicații.

facilitati Plesk

De ce ?

Sunt mai multe motive pentru care implementăm și oferim Plesk ca variantă de panou de control, în paralel cu Webuzo și cPanel.
Dorim atât să lărgim numărul de soluții software pe care le oferim, să venim în întâmpinarea clienților care au solicitat acest panou de control dar și să oferim o variantă de panou de control cu un preț redus față de cPanel pentru clienții VPS care administrează un număr mic de domenii.
Deși Webuzo se află deja în această categorie de preț, oferindu-l chiar ca panou gratuit, acesta este relativ nou pe piață și suferă deseori de diverse lipsuri.
Pe de altă parte, Plesk reprezintă o soluție stabilă, testată și dezvoltată de-a lungul timpului.

Licențe și tarife

În momentul de față se pot achiziționa trei tipuri de licențe Plesk împreună cu VPS-urile oferite și anume :

  • Plesk 10 - permite găzduirea a 10 domenii distincte - la un tarif de 7.99 €/lună
  • Plesk 30 - permite găzduirea a 30 domenii distincte - la un tarif de 10.99 €/lună
  • Plesk Nelimitat - permite găzduirea unui număr nelimitat de domenii la 18.99 €/lună

*Tarifele nu includ TVA.
În limitele de mai sus nu sunt incluse subdomeniile respectiv domeniile parcate/alias. Se vor număra doar domeniile adăugate pe conturi de sine stătătoare respectiv domeniile adiționale.

Administrare

La fel ca pentru panourile cPanel/Webuzo, instalarea/configurarea și administrarea serverului, respectiv a panoului, va fi facută de către Hostico dacă clientul nu dorește administrarea acestuia în regim unmanaged.
De asemenea, în următoarele săptămâni vom completa secțiunea de tutoriale respectiv întrebări frecvente cu articole privind funcționarea și utilizarea Plesk.

Publicat la 14-martie-2019

×
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie