Damian Enache - Departament Tehnic

Cum a început

Acum 6 luni, când am început să ne gândim la reproiectarea web site-ului Hostico, am decis să discutăm cu o parte din clienţii noştri şi să reanalizăm toate feedback-urile primite într-o încercare de a identifica ce este important pentru dumneavoastră şi a îmbunătăţi aceste aspecte.

Factori decisivi

În urma acestui proces ne-am reconfirmat faptul că asistenţa tehnică, disponibilitatea serviciilor, viteza aplicaţiilor şi timpul de răspuns sunt factorii principali pentru care am fost aleşi ca furnizor de servicii web.
Am efectuat o medie generală pe baza a 167 de "review" venite din partea dumneavoastră, în urma carora a reieşit următorul punctaj:

  • Punctaj General: 9.748 din 10
  • Asistenţa Tehnică: 9.838 din 10
  • Disponibilitate: 9.724 din 10
  • Timp Răspuns: 9.766 din 10
  • Performanţă: 9.664 din 10

Audit Hardware

Toate conturile sunt găzduite pe servere rackmount 1U sau 2U, cu două procesoare Intel Xeon Nehalem sau Westmere (x16-x24 core/threshold-uri), totalizând pană la ~70.000MHz pentru un singur server. Memorie între 16 şi128GB, EEC DDR III, 1333-1600MHz. Conectivitate de 2GB/s, protecţie DDoS prin ArborNet de 8GB/s şi un centru de date cu conectivitate de 15GB/s.

Singura componentă mecanică existentă pe servere erau Array-urile Raid 10 prin HDD SATA III sau SAS. Deşi configuraţia RAID 1+0 (4xHDD/Server) oferă redundanţă (informaţia fiind scrisă pe multiple HDD-uri simultan face imposibilă pierderea datelor în momentul unei defecţiuni) şi viteză (citirea şi scrierea datelor făcându-se pe multiple HDD-uri simultan) am identificat în anumite momente întarzieri datorate query-urilor MySql neoptimizate asupra bazelor de date cu dimensiuni ridicate.

Soluţie

Ca rezolvare pentru această problemă am decis să adugăm un Array RAID SSD (Solid-State Drive) suplimentar dedicat bazelor de date MySql pe toate serverele de găzduire web. Efectele au fost conform aşteptărilor, viteza de procesare a informaţiei a crescut considerabil şi au fost eliminate perioadele de întarziere cauzate de query-urile neoptimizate.

Audit Software

Am ales iniţial suPHP ca "handler" PHP din motive de securitate şi pentru că oferă posibilitatea fiecărui client de a deţine directive PHP personale. Eram conştienţi, în momentul implementării, că timpul de răspuns şi consumul de resurse cauzat de suPHP în comparaţie cu FastCGI sunt mult mai ridicate.

Soluţie

Soluţia pentru a reduce timpul de răspuns pentru PHP, a fost să scriem o aplicaţie care să adauge automat pentru fiecare cont generat un fişier privat de directive PHP, astfel oferindu-ne posibilitatea de a face trecerea la FastCGI, totodată reducând timpul de răspuns al site-urilor. De asemenea am activat eAccelerator (optimizator şi accelerator de PHP) pe noul Array RAID SSD. Efectele au fost surprinzătoare, timpul de procesare al conexiunilor HTTPD şi răspunsul web site-urilor a scăzut sesizabil.

De ce "Flat Design"

Am ales "design-ul plat" pentru că apreciem estetica prietenoasă şi simplitatea uşor forţată a conceptului, simplitatea ce obligă evidenţierea informaţiei în funcţie de importanţă, fară să fie necesară exagerarea componentelor pentru a le face să iasă în evidenţă.

Procesul De Reproiectare

Reproiectarea a fost facută integral "in-house" şi a avut o durată de aproximativ 3 luni, perioadă în care am trecut prin multiple variante de design. Rezultatul este:

  • 10.442 de linii de cod CSS
  • 4.761 de linii de cod PHP/HTML
  • 1.371 de linii de cod JQuery
  • 229 de imagini şi poze

Am decis de la început să renunţăm integral la web site-ul şi aplicaţiile existente şi să începem cu o foaie albă. Acest lucru ne-a permis să proiectăm un site modern şi flexibil, optimizat pentru dispozitivele mobile şi browser-ele comune.

Ce urmează

Web site-ul este conceput integral pe bază de variabile, asta ne permite ca pe viitor să adăugăm suport pentru multiple limbi şi diferite teme. De asemenea dorim să rescriem integral "Knowledge Base"-ul şi să adaugăm o secţiune de sugestii dedicată clienţilor Hostico.

Vă mulţumim

Dorim să mulţumim clienţilor noştri pentru feedback-ul acordat şi pentru că ne sunt alaturi!

Vă mulţumim,
Echipa Hostico.

×
AwesomeChat by Hostico
×