VPS SSD

Damian Enache - Departament Tehnic

VPS SSD

Cum a început

Acum 6 luni, când am început să ne gândim la reproiectarea web site-ului Hostico, am decis să discutăm cu o parte din clienţii noştri şi să reanalizăm toate feedback-urile primite într-o încercare de a identifica ce este important pentru dumneavoastră şi a îmbunătăţi aceste aspecte.

Factori decisivi

În urma acestui proces ne-am reconfirmat faptul că asistenţa tehnică, disponibilitatea serviciilor, viteza aplicaţiilor şi timpul de răspuns sunt factorii principali pentru care am fost aleşi ca furnizor de servicii web.
Am efectuat o medie generală pe baza a 167 de "review" venite din partea dumneavoastră, în urma carora a reieşit următorul punctaj:

  • Punctaj General: 9.748 din 10
  • Asistenţa Tehnică: 9.838 din 10
  • Disponibilitate: 9.724 din 10
  • Timp Răspuns: 9.766 din 10
  • Performanţă: 9.664 din 10

Audit Hardware

Toate conturile sunt găzduite pe servere rackmount 1U sau 2U, cu două procesoare Intel Xeon Nehalem sau Westmere (x16-x24 core/threshold-uri), totalizând pană la ~70.000MHz pentru un singur server. Memorie între 16 şi128GB, EEC DDR III, 1333-1600MHz. Conectivitate de 1GB/s, protecţie DDoS prin ArborNet de 8GB/s şi un centru de date cu conectivitate de 15GB/s.

Singura componentă mecanică existentă pe servere erau Array-urile Raid 10 prin HDD SATA III sau SAS. Deşi configuraţia RAID 1+0 (4xHDD/Server) oferă redundanţă (informaţia fiind scrisă pe multiple HDD-uri simultan face imposibilă pierderea datelor în momentul unei defecţiuni) şi viteză (citirea şi scrierea datelor făcându-se pe multiple HDD-uri simultan) am identificat în anumite momente întarzieri datorate query-urilor MySql neoptimizate asupra bazelor de date cu dimensiuni ridicate.

Soluţie

Ca rezolvare pentru această problemă am decis să adugăm un Array RAID SSD (Solid-State Drive) suplimentar dedicat bazelor de date MySql pe toate serverele de găzduire web. Efectele au fost conform aşteptărilor, viteza de procesare a informaţiei a crescut considerabil şi au fost eliminate perioadele de întarziere cauzate de query-urile neoptimizate.

Audit Software

Am ales iniţial suPHP ca "handler" PHP din motive de securitate şi pentru că oferă posibilitatea fiecărui client de a deţine directive PHP personale. Eram conştienţi, în momentul implementării, că timpul de răspuns şi consumul de resurse cauzat de suPHP în comparaţie cu FastCGI sunt mult mai ridicate.

Soluţie

Soluţia pentru a reduce timpul de răspuns pentru PHP, a fost să scriem o aplicaţie care să adauge automat pentru fiecare cont generat un fişier privat de directive PHP, astfel oferindu-ne posibilitatea de a face trecerea la FastCGI, totodată reducând timpul de răspuns al site-urilor. De asemenea am activat eAccelerator (optimizator şi accelerator de PHP) pe noul Array RAID SSD. Efectele au fost surprinzătoare, timpul de procesare al conexiunilor HTTPD şi răspunsul web site-urilor a scăzut sesizabil.

De ce "Flat Design"

Am ales "design-ul plat" pentru că apreciem estetica prietenoasă şi simplitatea uşor forţată a conceptului, simplitatea ce obligă evidenţierea informaţiei în funcţie de importanţă, fară să fie necesară exagerarea componentelor pentru a le face să iasă în evidenţă.

Procesul De Reproiectare

Reproiectarea a fost facută integral "in-house" şi a avut o durată de aproximativ 3 luni, perioadă în care am trecut prin multiple variante de design. Rezultatul este:

  • 10.442 de linii de cod CSS
  • 4.761 de linii de cod PHP/HTML
  • 1.371 de linii de cod JQuery
  • 229 de imagini şi poze

Am decis de la început să renunţăm integral la web site-ul şi aplicaţiile existente şi să începem cu o foaie albă. Acest lucru ne-a permis să proiectăm un site modern şi flexibil, optimizat pentru dispozitivele mobile şi browser-ele comune.

Ce urmează

Web site-ul este conceput integral pe bază de variabile, asta ne permite ca pe viitor să adăugăm suport pentru multiple limbi şi diferite teme. De asemenea dorim să rescriem integral "Knowledge Base"-ul şi să adaugăm o secţiune de sugestii dedicată clienţilor Hostico.

Vă mulţumim

Dorim să mulţumim clienţilor noştri pentru feedback-ul acordat şi pentru că ne sunt alaturi!

Vă mulţumim,
Echipa Hostico.

Comentarii

Publicat la 20-Martie-2015

Protecţia Datelor

Publicat la 20-Iunie-2018Află totul despre noua politică Hostico de protecţie a datelor private.

Citeşte
20
iun
Promoţii Domenii
22
ian
Tutoriale Hostico

Tutoriale Hostico

Publicat la 22-Ianuarie-2018Află totul despre noul sistem de tutoriale Hostico.

Citeşte

Hosting Startup

Publicat la 06-Septembrie-2017Află modul în care Hostico sprijină antreprenorii.

Citeşte
06
sep
Promoţii Domenii
06
sep
Hosting romania

Hosting Românesc

Publicat la 06-Septembrie-2017Citeşte despre beneficiile găzduirii în România.

Citeşte

Hosting StudenĊ£i

Publicat la 06-Septembrie-2017Citeşte despre reducerile oferite studenĊ£iilor.

Citeşte
06
sep
Promoţii Domenii
07
iun
Update august

Update iunie

Publicat la 07-Iunie-2017Află ultimele modificări şi îmbunătăţiriaduse de echipa tehnică Hostico în luna iunie.

Citeşte

Modificare Pachete

Publicat la 28-Martie-2017Află detalii despre ultimele modificări asupra pachetelor de găzduire web Hostico.

Citeşte
28
mar
Promoţii Domenii
10
aug
Update august

Update august

Publicat la 10-August-2016Află ultimele modificări şi îmbunătăţiriaduse de echipa tehnică Hostico în luna august.

Citeşte

Update Aprilie

Publicat la 24-Aprilie-2016Află ultimele modificări şi îmbunătăţiri aduse de echipa tehnică Hostico în luna aprilie.

Citeşte
24
apr
Promoţii Domenii
04
feb
Update februarie

Update februarie

Publicat la 4-Februarie-2016Află ultimele modificări şi îmbunătăţiriaduse de echipa tehnică Hostico în luna februarie.

Citeşte

Update Decembrie

Publicat la 24-Decembrie-2015Află ultimele modificări şi îmbunătăţiri aduse de echipa tehnică Hostico în luna decembrie.

Citeşte
24
dec
Promoţii Domenii
28
oct
Update octombrie

Update octombrie

Publicat la 28-Octombrie-2015Află ultimele modificări şi îmbunătăţiri aduse de echipa tehnică Hostico asupra produselor oferite.

Citeşte

Noua ofertă VPS SSD

Publicat la 20-Martie-2015Vezi noua ofertă de servere virtuale private cu dispozitive de stocare SSD

Citeşte
20
mar
Promoţii Domenii
10
mar
Promotiile lunii martie

Promoţiile lunii martie

Publicat la 10-Martie-2015Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna martie si reducerea oferită

Citeşte

Promoţiile lunii noiembrie

Publicat la 14-Noiembrie-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna noiembrie si reducerea oferită

Citeşte
14
nov
Promoţii Domenii
03
oct
Noile resurse VPS / RS

Noile Resurse VPS/RS

Publicat la 03-Octombrie-2014Vezi noile resurse alocate planurilor server VPS/Reseller Gazduire Web

Citeşte

Promoţiile lunii octombrie

Publicat la 03-Octombrie-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna octombrie si reducerea oferită

Citeşte
03
oct
Promoţii Domenii
Promoţiile lunii august

Promoţiile lunii august

Publicat la 12-August-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale disponibile in luna august si reducerea oferită

Citeşte

Promoţii Domenii

Publicat la 14-Martie-2014Vezi lista completă de cupoane promoţionale pentru înregistrare domenii, reducerea oferită şi extensiile de domenii disponibile în promoţia actuală.

Citeşte
14
mar
Promoţii Domenii
02
oct
VPS SSD

VPS SSD

Publicat la 20-Martie-2015Vezi noua ofertă Hostico pentru servere virtuale private sub dispozitive de stocare SSD, noduri ultra-performante şi panou gratuit de administrare al serverului VPS. Preţul pentru un server virtual privat SSD începe de la 19.99€.

Citeşte

Hostico Reproiectat

Publicat la 21-Februarie-2014Ne face plăcere să vă prezentăm noul site Hostico, varianta 5.0, îmbunătăţirile aduse acestuia şi îmbunătăţirile aduse serviciilor de web hosting în ultima perioadă. Accesaţi acest articol pentru a ne spune părerea dumneavoastră.

Citeşte
21
feb
Hostico Reproiectat
24
apr
Afiliere Hostico

Afiliere Hostico

Publicat la 24-Aprilie-2013Află totul despre noul sistem de afiliere lansat, sistem disponibil tuturor clienţilor noştri, ce vă permite să beneficiaţi de venituri suplimentare pentru fiecare client recomandat. De asemenea vă oferim 10€ cadou, odată ce deveniţi afiliat.

Citeşte

Backup Automat

Publicat la 13-Septembrie-2012Pentru o mai bună protecţie a datelor, Hostico oferă gratuit pentru toate planurile de găzduire web şi servere VPS OpenVZ noul sistem de backup automat, remote, incremental, prin R1Soft. Backup-ul este disponibil direct din panoul cPanel.

Citeşte
13
sep
Backup Automat
10
feb
Protecţie DDos

Protecţie DDos

Publicat la 10-Februarie-2011Despre sistemul de protecţie ArborNet Protector disponibil clienţilor Hostico, modul de mitigare a atacurilor şi o descriere a atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service-DDoS).

Citeşte