BackUp & PostgreSQL

Ana Rednic

BackUp & PostgreSQL

Backup

Nemulțumiți de viteza de backup/restaurare a R1Soft, am căutat alternative atât comerciale cât și Open Source în vederea îmbunătățirii acestor aspecte.
Deși poate pentru utilizator viteza de backup nu reprezintă un factor de interes direct,viteza de restaurare este crucială pentru repunerea cât mai rapidă a elementelor unui cont indiferent că e vorba de mail-uri, date din site sau baze de date.
De această viteză depinde în cazul elementelor site-ului și al bazei de date, perioada de nefuncționare a unui site.

După verificarea mai multor alternative am implementat ca soluție Bareos. Aceasta este o soluție software open source complexă pentru backup/restaurare.
Prin utilizarea acestei soluții am reușit să micșorăm semnificativ timpii necesari efectuării atât a copiilor de siguranță cât și a repunerii acestora.

PostgreSQL

În vederea lărgirii spectrului de servicii pe care îl oferim am decis să adoptăm un nou sistem de baze de date.
Astfel de azi, pe lângă MySQL vom oferi și PostgreSQL.

PostgreSQL la fel ca MySQL este tot un sistem de gestiune a bazelor de date relaționale.
Sunt diverse motive pentru care se poate alege unul din cele două sisteme însă asta depinde în mare parte de preferințele utilizatorului și de scopul aplicației care va folosi bazele de date.Ambele pot fi și sunt folosite în diverse medii cu diverse cerințe de securitate respectiv performanță și cu multiple limbaje de programare.
Indiferent de motivul pe care l-ați avea pentru a alege unul din cele două baze de date la noi le veți găsi pe ambele.

Publicat la 17-Junie-2019

×
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie