Întrebări Frecvente

Urmărește Hostico și răsfoiește printre cele 312 răspunsuri la întrebări frecvente.

 
 
 

Cum pot să mă protejez de emiterea de SPAM de pe domeniul meu ?

Vizualizari
97
 

Emiterea de mesaje de tip SPAM este o problemă foarte mare și de actualitate. Toți furnizorii de servicii de mail încearcă să combată pe cât posibil acest fenomen prin utilizarea de filtre adaptative și blacklist-uri. Totuși nu au cum să țină sub control conținutul virusat al unui site ce emite SPAM prin diverse scripturi malițioase plasate pe site-uri sau  securitatea dispozitivelor utilizatoriilor finali ai serviciilor de mail.

Un aspect foarte important în prevenția SPAM-ului o are protejarea și securizarea dispozitivelor de pe care se accesează adresele de mail aferente domeniului, cu o soluție antivirus completă și actualizată la zi. În foarte multe cazuri, mesajele de tip SPAM se generează direct de pe una din căsuțele de mail avute pe găzduire prin conectare directă. Acest comportament apare datorită terminalelor fixe sau mobile compromise cu programe malițioase, ce reușesc să citească parolele introduse și unele date cu caracter personal, ce ulterior vor rula ascuns și vor genera sute, chiar mii de mesaje SPAM către adrese de mail aleatorii ce vor avea ca consecință finală blocarea domeniului în GMail, Yahoo sau diverse blacklist-uri.

Pe de altă parte, emiterea de mesaje SPAM se mai poate face prin exploatarea formularelor de contact sau de înregistrare pe site. Acestea pot genera un număr foarte mare de mail-uri într-un timp foarte scurt, ce vor ridica imediat suspiciuni, forțând GMail, Yahoo și blacklist-urile să ia acțiuni agresive și imediate precum blocarea tuturor mesajelor ulterioare fie ele legitime sau nelegitime. Este  mult mai ușoară prevenirea prin implementarea unui plugin de securitate precum Captcha pe formularele în cauză, decât restabilirea credibilității domeniului în blacklist-uri. Implementând o măsură de securitate adițională, experiența vizitatorilor pe site nu va fi afectată și va avea un efect foarte benefic în combaterea emiterii de mesaje de tip SPAM.

De asemenea rularea unor aplicații neactualizate poate duce la compromiterea acestora. Pe lângă rularea ulterioară a unor scripturi generatoare de SPAM domeniile pot fi folosite și pentru a găzdui conținut de tip Phishing.
Prin urmare recomandarea noastră este scanarea periodică a dispozitivelor utilizate la conectarea casuțelor poștale, implementarea unei măsuri adiționale de securitate pe formularele de contact respectiv înscriere precum și actualizarea constantă a aplicațiilor web utilizate.pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie