Întrebări Frecvente

Urmărește Hostico și răsfoiește printre cele 312 răspunsuri la întrebări frecvente.

 
 
32

Cum pot să cresc viteza de încărcare a site-ului meu ?

Vizualizari
2466
 

Motivele pentru care site-ul se încarcă greu pot varia însă cele mai uzuale sunt :

- resurse insuficiente pe pachetul de găzduire . Resursele alocate pot fi văzute accesând Utilizare Resurse
- lipsa optimizării aplicației pe partea de : backend (baze de date, cod PHP, etc.), frontend (CSS,JS,imagini, etc.)

În momentul accesării unui site cu o bază de date au loc următoarele operațiuni :
- rulează codul aplicației pentru conectare și interogare date din baza de date (dacă baza de date nu este optimizată în loc ca acest proces să fie executat în câteva milisecunde rularea va dura mai mult și implicit va consuma mai multe resurse )
- procesarea datelor obținute din baza de date de către funcțiile aplicației (dacă funcțiile nu sunt optimizate rularea va dura mai mult decât este necesar și implicit va consuma mai multe resurse )
- trimiterea datelor rezultate din aceste procesări către browser (dacă imaginile nu sunt comprimate/optimizate încărcarea lor va dura mai mult, la fel dacă codul JS nu este optimizat rularea lui va dura mai mult )

Fiecare proces poate dura mai mult/mai puțin în funcție de optimizarea acestuia. La fel și consumul de resurse variază în funcție de aceste optimizări .
Dacă pentru partea de frontend există unelte de verificare a optimizării (PageSpeed Insights) pentru partea de backend va trebui să contactați un dezvoltator .

pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie