Întrebări Frecvente

Urmăreşte Hostico şi răsfoieşte printre cele 307 răspunsuri la întrebări frecvente.

 
 
36

Cum pot modifica deținătorul unui domeniu .ro ?

Vizualizari
1728
 

Modificarea datelor deținătorului unui domeniu .ro este un proces destul de complex care implică atât Hostico în calitate de registrar cât și deținătorul domeniului. Procedura prezentată este structurată pentru o mai bună claritate în ordinea executării pașiilor :
1. Se comunică dorința de modificare a datelor deținătorului către Hostico și se achită factura proformă generată în această privință

Notă: Schimbarea datelor deținătorului domeniului resetează perioada de valabilitate a unui domeniu la numărul de ani plătiți pentru schimbare anulând orice perioadă rămasă activă.
Exemplu: Domeniul mai are 3 ani perioadă activă și se achită factura cu modificarea datelor doar pe 1 an. Domeniul va fi activ după finalizarea procedurii doar pe 1 an de zile și nu pe 3 cum era inițial.
Domeniul va avea datele noului deținător pe toată durata de valabilitate a acestuia - după trecerea perioadei de 1 an nu se va reveni la datele inițiale. Se resetează doar perioada de valabilitate a domeniului.

Tarifele de schimbare deținător sunt echivalente cu reînnoirea/înregistrarea unui domeniu .ro:

Preț Perioada
8.99 € + TVA 1 an
8.49 € + TVA 2 ani
7.99 € + TVA 3 ani
7.49 € + TVA 4 ani
6.99 € + TVA 5 ani+

2. Este nevoie să ne furnizați datele viitorului deținător pe care se va face trecerea. Datele care sunt necesare pentru inițierea transferului sunt :

În cazul persoanelor fizice:

 • Nume, Prenume
 • CNP
 • Email
 • Număr de telefon
 • Adresa completă (Țara, Județ, Oraș, Cod Poștal, Adresă)

În cazul persoanelor juridice:

 • Denumire entitate juridică
 • CUI-ul entității juridice
 • Numărul de inregistrare în registrul comerțului
 • Email
 • Număr de telefon
 • Adresa completă (Țara, Județ, Oraș, Cod Poștal, Adresă)

3. Trebuie să ne furnizați cheia de transfer drept de folosință. Această cheie poate fi obținută doar de deținătorul domeniului din panoul de administrare al domeniilor ROTLD. Dacă aveți nevoie de asistență privind această procedură, puteți urmări tutorialul transfer domeniu .ro, însă în momentul în care selectați cheia pe care doriți să o generați, în loc de "Transfer la alt Registrar" selectați "Transfer drept de utilizare".
4. După ce primiți confirmarea din partea noastră că s-a plasat comanda la registrarul ROTLD pentru modificarea datelor la domeniu/domeniile în cauză, va trebui să accesați link-ul următor pentru a completa cererea online de modificare date de deținător. În acest formular va trebui să completați cu datele de deținător actual și cu datele viitorului deținător.
5. Imediat după completarea și trimiterea formularului online, se va recepționa pe adresa de email a deținătorului actual un mail, în care se vor regăsi cererea completată anterior alături de un link pe care vor trebui urcate actele necesare finalizării procedurii. Cererea va trebui imprimată, semnată și ștampilată (ștampilarea este necesară doar în cazul entităților juridice), urmînd ca ulterior să fie încarcat pe link-ul respectiv. Pe lângă cerere va fi nevoie și de o copie a cărții de identitate a deținătorului actual și copie după certificatul de înregistrare al entității juridice (dacă este cazul) .

După finalizarea procedurii explicate mai sus, registrul ROTLD va recepționa cererea de transfer drept de folosință (deținător).
Finalizarea procesului poate dura între 4 -14 zile, procedura fiind realizată în totalitate de către ROTLD.

pixel
Hostico LiveChat
×