Întrebări Frecvente

Urmărește Hostico și răsfoiește printre cele 312 răspunsuri la întrebări frecvente.

 
 
3

Ce este un CMS (Content Management System) ?

Vizualizari
403
 

Un sistem de administrare (management) al conținutului, sau pe scurt CMS, este o aplicație special construită pentru a ajuta la crearea, editarea, organizarea și publicarea de conținut online. CMS-ul furnizează o interfață intuitivă de editare a paginilor web care scutește utilizatorul de scrierea de cod în mod direct sau de contactarea unui web designer de fiecare dată când se dorește realizarea unei modificări a site-ului. De asemenea facilitează nivelul corespunzător de acces, în cadrul unei organizații pentru fiecare persoană care contribuie sau face schimbări în site, putând oferi fiecărui administrator drepturi restrânse asupra operațiunilor sau zonelor din site unde poate face modificări.

Într-un CMS, se poate stoca respectiv publica tot conținutul care a fost deja creat sau orice fișiere media care trebuie introduse în site. Se poate urmări cu ușurință conținutul publicat, programat pentru publicare sau care este în stadiu de proiect.  Majoritatea aplicațiilor permit si urmărirea modificărilor parțiale de conținut, pentru a vizualiza diferențele dintre cele două versiuni cu posibilitatea de a reveni la versiunea anterioară.

Cele mai populare sisteme de management al conținutului sunt:

  1. WordPress
  2. Jomla
  3. Drupal
  4. Magento
  5. Prestashop
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie