Întrebări Frecvente

Urmărește Hostico și răsfoiește printre cele 312 răspunsuri la întrebări frecvente.

 
 
3

Ce este propagarea DNS și cât durează până se finalizează ?

Vizualizari
1202
 

"Propagarea DNS" este un termen folosit pentru a descrie intervalul de timp până modificările aduse domeniului sau al informațiilor din zona DNS devin vizibile indiferent de unde se fac interogările.
A
cest proces este unul automat de sincronizare a datelor DNS la nivel global și nu poate fi influențat.

Va trebui să așteptați propagarea DNS atunci când :

- Faceți modificări ale nameservere-lor setate pe domeniu.O propagare completă poate dura până în 48 de ore. În general, propagarea are loc în câteva ore.

- Faceți modificări în zona DNS. Pentru a mări timpul de execuție al interogărilor DNS, se crează cache-uri atât locale , pe dispozitivul folosit pentru accesare cât și cache-uri create pe servere externe și ale furnizorului de internet. Fiecare înregistrare DNS are o valoare TTL (Time to Live), care se referă la timpul de stocare a informațiilor DNS în cache. O dată ce acest timp expiră, la următoarea interogare DNS, informațiile se vor reîmprospăta. O propagare completă a informațiilor DNS poate dura până la 48 de ore. În general, propagarea are loc în câteva ore.

Pentru toate cazurile de mai sus este recomandată golirea cache-ului browser-ului înainte de a verifica dacă propagarea s-a finalizat.

pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie