Întrebări Frecvente

Urmărește Hostico și răsfoiește printre cele 312 răspunsuri la întrebări frecvente.

 
 
6

Care este diferența dintre Găzduire, Domeniu și Website ?

Vizualizari
1365
 

În momentul în care se vizitează un website, la o primă vedere ar părea că numărul de procese care se execută este unul mare. În realitate sunt doar trei aspecte diferite ale site-ului care sunt interconectate:

- Denumirea domeniului

- Găzduirea

- Website-ul

Ce înțelegem prin “domeniu”?

Este o adresă pe care vizitatorii o introduc în motorul de căutare (exemplu Hostico.ro) sau în bara de adrese. Această adresă îi comunică motorului de căutare pe care server de găzduire să caute fișierele site-ului în scopul de a le încărca. Denumirea de domeniu trebuie achiziționată și îndreptată către o găzduire web (prin setarea name serverelor), pentru a avea un scop util. În caz contrar achiziționarea domeniului nu servește nici un scop particular. Spre exemplu, la pachetul Start, este posibilă adăugarea a maxim 3 site-uri/domenii, însă nu înseamnă ca în momentul achiziționării pachetului se primesc și 3 denumiri de domenii gratuite. Acestea trebuie achiziționate separat. Odată îndreptat (legat) de o găzduire, se pot crea subdomenii pentru domeniul respectiv, ca de exemplu forum.domeniu.ro sau blog.domeniu.ro. Numărul subdomeniilor care pot fi create este nelimitat. Domeniile pot fi îndreptate spre orice găzduire, fiind posibilă administrarea lor din panourile de control.

Ce înțelegem prin termenul “găzduire”?

O găzduire reprezintă un abonament pentru un spațiu pe un server, care este păstrat mereu online, cu scopul de a livra conținutul chiar și când utilizatorul nu este accesibil. Este posibil ca acest server să ruleze pe un calculator local, totuși serviciile ar fi active doar atâta timp cât calculatorul ar fi pornit și nu ar exista fluctuații de funcționare ale rețelei. În plus, pe lângă viteza de procesare și timpul de funcționare ridicat, găzduirea include spațiu de stocare pe care pot fi urcate site-uri întregi sau diferite fișiere individuale, acestea fiind afișate vizitatorilor în momentul accesării domeniului. Este posibilă schimbarea fișierelor de pe planul de găzduire, pentru a afișa diferite website-uri, sau se pot îndrepta diferite domenii pe găzduire pentru a afișa website-uri stocate pentru acest scop.

Ce reprezintă “website-ul”?

Website-ul este o colecție de fișiere (posibil și baze de date), care sunt prezentate utilizatorului în momentul în care acesta vizitează un domeniu legat de o găzduire. În funcție de configurarea website-ului și a cerințelor acestuia (din punct de vedere al spațiului, consumului de resurse) i se vor potrivi unul sau mai multe pachete de găzduire..

pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie