Întrebări Frecvente

Urmărește Hostico și răsfoiește printre cele 312 răspunsuri la întrebări frecvente.

 
 
1

Am recepționat un mail de la ROTLD privind taxa de mentenanță. Ce înseamnă acest lucru ?

Vizualizari
210
 

Taxa de mentenanță este un nume mai sofisticat pentru taxa de reînnoire a domeniului.

În trecut domeniile .ro puteau fi achiziționate prin achitarea unei singure taxe care oferea domeniului o perioadă de funcționare nedeterminată. Noile reglementări ROTLD  (intrate în vigoare la 01.03.2018) au modificat acest mod de funcționare iar domeniile respective vor trebui reînnoite respectiv înregistrate pe o perioadă determinată încadrată între 1 - 10 ani.  O dată cu finalizarea acestei perioade de înregistrare domeniul va trebui din nou achitat pentru a îi asigura funcționarea. În cazul în care primiți un asemenea mesaj va trebui să verificați unde este înregistrat domeniul pentru care primiți acest mesaj și să va asigurați  din timp că aveți posibilitatea de reînnoire respectiv transfer a acestuia spre alt registrar. În cazul domeniilor .ro înregistrate sau transferate la Hostico la fel ca pentru celelalte servicii factura de reînnoire va fi emisă cu două săptămâni înainte de data scadentă.

În cazul în care doriți transferul domeniului .ro spre Hostico - pașii de urmat sunt detaliați în tutorialul Transfer domeniu .ro

Mai multe informații privind noile reglementări ROTLD puteți citi pe link-ul: Mentenanță anuală ROTLD

pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie