Mașinile virtuale create oferă funcții tipice sistemelor fizice, incluzând BIOS virtual, precum și hardware virtual, reprezentat prin procesor (CPU), memorie (RAM), stocare, plăci de rețea etc, astfel simulând complet un proces fizic. Tehnologia este utilizată pentru izolarea, dezvoltarea și testarea aplicațiilor în diferite medii. O vom regăsi însă foarte frecvent la companiile de găzduire Web, în cadrul pachetelor de tip VPS (server virtual fizic).
Spre deosebire de virtualizarea realizată la nivelul sistemelor de operare (OpenVZ - hypervisor de nivel 2), KVM (chiar dacă este tot un hypervisor de nivel 2, funcționează ca și hipervizor de nivel 1) va oferi o experiență foarte apropiată de un server fizic.
Iată câteva dintre avantajele utilizării virtualizării KVM:
-performanță ridicată în procesarea datelor;
-scalarea automată a resurselor pentru a răspunde la sarcini grele, odată ce numărul de mașini virtuale de pe un echipament crește;
-securitate sporită datorită implementării directe a KVM în codul sursă al nucleului Linux;
Spre deosebire de alte servicii, WebHosting-ul este conceput astfel încât să furnizeze planuri pentru toți utilizatorii. Aflați acum care pachet de găzduire ar fi potrivit activității desfășurate.
de Andrea ZembaVizualizări 2205Actualizat acum 5 luniPublicat la 25/07/2018